kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkiye'de cezaevine düşen bir yabancının yaşadıklarını anlatan 1978 yapımı film, Türkiye'ye karşı karalama kampanyasına dönüşmüştü.

Bakan Şahin'den sürpriz açıklama

Adalet Bakanı Şahin, "Türkiye'ye en büyük zararı 'Gece Yarısı Ekspresi' adlı film verdi ama hakikat payı vardı" dedi..
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 7 milyon YTL'ye yeni yaptırılan adalet sarayının açılışını yaptı. Bakan Şahin törende yaptığı konuşmada, yasaların da eskiyebileceğini belirterek "Yasalarımızı da yeniden gözden geçirmemiz lazım. Onları da çağdaş bir anlayışla yeniden düzenlememiz gerekiyor'' dedi. Bu konuda önceki dönemden başlayan bir hızla kendi dönemlerinde de yasalarda önemli temel değişiklikler yapıldığını ifade eden Şahin, "Temel yasalarımız yeniden gözden geçirildi. Ve bunlar temel hak ve özgürlükleri de gözeterek yeniden düzenlendi'' diye konuştu. Bir ülkede yargıdan azami yararlanabilmek ve adalet konusundaki sorunu en asgariye indirebilmek için modern adalet sarayları yapmanın kafi olmadığını bildiren Şahin, şöyle devam etti:

"ABARTILI AMA!"
"Çünkü adaletten sonuç alabilmeniz için iyi bir infaz sistemine de sahip olmanız gerekiyor. Cezaevlerimizi de 50-60 yıl önceki halinden kurtarmak gerekiyor. Koğuş sistemine göre 50-60 kişinin, 80 kişinin aynı koğuşta bulunduğu cezaevi şartları Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'ye imaj açısından en büyük zararı kim vermiştir, ne vermiştir diye soracak olursanız. Yabancıların çevirdiği, Türkiye'deki cezaevi koşullarının biraz da acımasız şekilde eleştirildiği 'Gece Yarısı Ekspresi' adlı film vermiştir. Ama bazı bölümleri itibariyle abartılı da olsa hakikat payı vardır.'' Şahin, son yıllarda cezaevi koşullarının önemli bir şekilde iyileştirilmekte olduğunu da vurguladı.
Haberin fotoğrafları