kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tapınak Şövalyeleri'nin mirasçıları Papa'ya dava açıyor

AA
Yeni Haber
Haçlı Seferleri sırasında kurulan ve 1307 yılında dönemin Papa'sı 5. Clemente'nin talimatıyla ortadan kaldırılan Tapınak Şövalyeleri'nin mirasçısı olduğunu iddia eden "İsa'nın Tapınağına Egemenlik eden Tarikat" adlı dernek, Papa 16. Benediktus'a dava açılması için başvuruda bulundu.

Papa 16. Benediktus'a Vatikan devletinin başkanı olarak değil Papa 5. Clemente'nin varisi olduğu gerekçesiyle dava açılması için Madrid Mahkemesine talepte bulunan dernek, Papa 5. Clemente'nin döneminde haczedilen ve şu anda toplam değerleri 100 milyar avroyu bulduğu söylenen Tapınak Şövalyeleri'ne ait mal ve mülklerin kendilerine teslim edilmesini istiyor.

Vatikan'ın İspanya'daki Papalık elçisi aracılığıyla Madrid Mahkemesi'nde Papa 16. Benediktus'a açılmak istenen davayla ilgili verilen bilgide, "Roma Kilisesi'nin (Vatikan) ekonomik olarak iflas etmesine neden olmak gibi bir niyetimiz yok. Sadece mahkeme, tarikatımıza karşı yapılan entrikaların büyüklüğü hakkında bir fikir ortaya koyabilir" denildi.

700 yıl önce kaldırılan Tapınak Şövalyeleri'nin mirasçısı olduğunu savunan "İsa'nın Tapınağına Egemenlik eden Tarikat" adlı yasal derneğin, Papa'ya dava açmak için yaptıkları ilk başvurunun reddedildiği, ancak karara itiraz ettikleri ve mahkemenin yeni kararını bekledikleri açıklandı.

14. yüzyılda Avrupa'da 15 binden fazla adamı olan Tapınak Şövalyeleri, 13 ekim 1307'de Papa 5. Clemente'nin talimatıyla tutuklanıp ortadan kaldırılmıştı.