kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BATILI GÖSTERİCİYE İSRAİL POLİSİ DAYAĞI... Batı Şeria'nın El Halil kentinde buluşan Batılı eylemciler, İsrail ordusu ve yerleşkecilerin Filistinli sivillere yönelik saldırgan tavrını protesto etti. İsrail ordusu eylemcileri yere yatırarak tekme tokat müdahale etti.

10 yaşındaki Ahmet şaka kurbanı olmuş!

Batı Şeria'da bir güvenlik duvarı inşaatını protesto eden Filistinli sivillere ateş açarak 10 yaşındaki Ahmet Musa'yı öldüren İsrail askerlerinin komutanı "Emrimdeki askerlere 'Onları çabuk vurun' diyerek sık sık şaka yaparım" dedi..
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da inşa edilen bir güvenlik duvarını protesto eden Filistinlilere ateş açarak bölgede oyun oynayan 10 yaşındaki Ahmed Musa'yı öldürmesinin yankıları sürerken, şok bir açıklama geldi. Öldürülmesiyle, Nilin kasabasındaki protestoların sembolü haline gelen Ahmed Musa'yı öldüren ve pek çok Filistinli'nin yaralanmasına yol açan birliğin komutanı "Ben askerlere şakadan 'Ateş edin' demiştim. Amaç silahlarını hareket ettirerek olay çıkarana gözdağı vermekti" dedi. Yarbay Omir Burbarg "Amacımız yalnızca Filistinlileri korkutmaktı. Askerlerime şaka yollu 'Hadi, onları vurun' dedim. Onlar da ateş açtı. Bu hem gözaltına alınanları korkutmak için hem de askerlerime sık sık yaptığım bir şakadır" diye konuştu. 25 yaşındaki bir Filistinli'yi kör bırakan, onlarcasını yaralayan ve bir haftadır süren olaylarla ilgili ifade veren askerlerden biri ise "Şaka değildi. Komutanın emrini dinledik" dedi.

ŞAKACIYA 10 GÜN CEZA
İsrail'in Kuzey Kuvvetleri Komutanı Gadi Eizenkot skandal komutanla ilgili "Davranışı İsrail ordusunun değerlerine uymuyor" dedi. Askeri yetkililerce yalan makinesine bağlanarak ifadesi alınan Burbarg testi geçemedi. Ancak ordu 'şakacı' komutana yalnızca 10 gün görevden uzaklaştırma cezası verdi.
Haberin fotoğrafları