kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSKENDER GÜNEN

Sonsuz teşekkürler

Yazıya nasıl başlamalı diye düşünüyorum. Çünkü öyle bir maç seyrettik ki kelimelerle anlatabilmenin imkanı yok. Milli Takımımız yarı finalde Almanya karşısında benim bugüne kadar görmediğim olağanüstü bir oyun ortaya koydu. Sakatlıkları, cezalıları düşündüğümüzde ve bugün sahada yer alan oyuncuların performansını gördüğümüzde, yarınlar adına çok umutlu olmamızı gerektiren bir tablonun ortaya çıktığını söyleyebiliriz.
Maçın ilk yarısında oyunda tek hakim Milli Takımımız'dı. Özellikle orta alan oyuncularımızın kendi aralarında mükemmel pas yapmasıyla, sağ kenardan Kazım ile etkili ataklar ürettik. Kazım'ın direkten dönen topundan sonra yine sağ kenardan geliştirdiğimiz atakta Uğur Boral ile golü bulduk. Yediğimiz gol ise savunmamızın yerleşme hatasından kaynaklandı. İkinci yarının 20 dakikalık bölümünde orta sahamız ilk yarıdaki etkinliğini sahaya yansıtamadı ve Almanya daha fazla adamla hücum girişimlerinde bulunmaya başladı. Tam oyunda dengeyi sağladığımız anlarda ise yediğimiz ikinci gol, gerçekten bir türlü çözümleyemediğimiz 'kolay gol yeme' hastalığından kaynaklandı.

HAKEMLER SKANDALDI
Bundan sonra ise Fatih Terim bütün riskleri aldı ve Gökdeniz, Tümer ve Mevlüt'ü oyuna sokarak Alman savunmasının üstüne daha fazla hücum oyuncusuyla gitmeyi düşündü. Attığımız gol ise Semih'in ne denli önemli bir oyuncu olduğunun en belirgin özelliğiydi. Fakat son dakikalarda yediğimiz gol bütün umutlarımızı bir başka bahara erteledi. Bu turnuva boyunca büyük mücadele gücü, kazanma azmi, coşku, tempo, her şeyden önemlisi sorumluluk bilinci içerisinde olan ve bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Artık bizim bundan sonraki turnuvalarda daha başarılı olacağımızın işaretlerini veren bir Milli Takımımız var. Gelecek için yapılacak en önemli bu turnuvadaki eksiklerimizi saptayıp yerinde önlemler almak olacaktır.
Karşılaşmanın hakemlerine ise söylenecek söz yok. Skandal kararlar verdiler. Bu kadar kötü bir yönetim Avrupa Şampiyonası'nın ne adına ne de ruhuna hiç yakışmadı.