kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seks ama ne zaman?

Doğru Zaman
Spor Yapmadan Önce
Bir spor aktivitesinden bir gece önce seks yapmanın performansı düşüreceğine inanılır.
Ancak son araştırmalar; geçireceğiniz güzel bir gecenin sizi rahatlatacağını, rekabet hissinizi güçlendireceğini, kendinize duyduğunuz güveni artıracağını ve psikolojik durumunuzu iyileştireceğini gösteriyor. Seks, erkek sporcularda, testosteron seviyesini kısa sürede yükseltiyor, rekabet gücünün ve dikkatin artmasını sağlıyor. Ancak önemli bir spor aktivitesine hazırlanmak için, iyi bir gece uykusunun kaçınılmaz olduğu da bir gerçek. Bu yüzden dikkat edin; çok yoğun veya sert bir cinsel aktivite, değerli enerji depolarınızı tüketmek anlamına gelebilir.

Başınız Ağrıyorsa...
Artık yeni bir bahane bulmanızın zamanı geldi! Amerikalı nörologlar, cinsel aktivite sırasında salgılanan endorfin hormonlarının (doğal ağrı kesiciler) migren ağrılarını bile yok ettiğini keşfetti.
Seks, stresten kaynaklanan baş ağrısına bile iyi gelir ancak unutmayın; bazı kişilerde de cinsellik ve orgazm baş ağrısına sebep olabiliyor. Kronik bir baş ağrısına sahipseniz durumu görmezden gelmeyin ve mutlaka doktorunuza başvurun.

İş Görüşmesinden Önce
Uzmanlar, iş görüşmeleri gibi önemli durumlar öncesinde yaşanan cinsel ilişkinin stres seviyesini düşürdüğünü söylüyor.
Uzmanlar, cinsel ilişkinin stresi yok etmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Bu teze göre seks, sinirlerinizi gevşetecek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak hormonları salgılamanıza yardımcı olacak. Böylece kendinizi partnerinize daha yakın hissedeceksiniz.

Moraliniz Bozuk Olunca
Yapılan araştırmalar, cinsel birlikteliğin adeta antidepresan görevi görebileceğini gösteriyor.
293 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada; prezervatif kullanmayan kadınların, kullananlara oranla, morallerinin çok daha iyi olduğu görüldü. Bunun sebebinin ise, erkeğin salgıladığı spermin içeriğinde, ruh hali üzerinde etkili olabilecek bazı hormonlar olduğu sonucuna varılmış. Ancak tabii ki bu, az sayıda denek kullanılarak yapılan bir bilimsel çalışma. Korunmasız seks yapmayı düşünüyorsanız, bu konuda mutlaka öncelikle doktorunuza danışmanız gerekiyor.

Reklam Arasında
Cinsel ilişkiniz bütün bir gece boyunca sürmüyorsa endişelenmeyin. Uluslararası bir araştırmada, en iyi cinsel birleşmenin 15 dakikadan az sürdüğü tespit edilmiş.
Araştırmacılar, Amerikalı ve Kanadalı deneklere kendileri için en ideal cinsel birleşme süresini sordu. Bunun sonucunda ortalama sürenin 7-13 dakika arası olduğu ve hatta üç dakikanın bile yeterli bulunduğu görüldü. Uzmanlar cinsel birleşmenin ne kadar sürdüğünün çok da önemli olmadığını söylüyorlar. Bazen aranızdaki heyecan kısa sürede sonuca ulaşmanızı sağlayabilir.
Haberin fotoğrafları