kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

10 dolarlık laptop geliştirildi

Yeni Haber
Hindistan'da öğrencilerin eğitim kalitelerini yükseltmek için 10 Amerikan doları değerinde dizüstü bilgisayarlar üretiliyor.

Yüksek Eğitim Devlet Bakanı D. Purandeswari, Chennai'deki Hindistan Teknoloji Enstitüsü ile Bangalore'daki Hindistan Bilim Enstitüsü'nün ortaklaşa hareket ederek projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Purandeswari, 'dünyanın en ucuz laptop bilgisayarları' sayesinde her öğrencinin bunlardan bir tane alabileceğini ve eğitim kalitesinin yükseleceğini belirtti.

10 dolarlık laptopın özelliklerini açıklamayan Puradeswari, bu parayı veremeyecek fakir öğrencilere ise devletin yardım edeceğini kaydetti. Hintli bakan, Yeni Delhi hükümetinin hali hazırda kullandığı programların bilgi ve iletişim teknolojileri ile güçlendirilerek, bütün işlemlerin internette yapılabileceği bir sisteme kavuşacağını da aktardı.

Hükümet ayrıca, eğitim amaçlı olması şartıyla bütün Hindistan vatandaşlarına bedava bant genişliği sağlayacaklarını ve bu sayede 'bilgi ağları' kuracaklarını ifade etti. Puradeswari'ye göre bu bilgi ağları, ülkede ileri teknoloji çalışmalarının yapıldığı enstitüler ve üniversiteler için kullanışlı olacak.

CİHAN