kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tantuni

Tencereye yağ konur kızdırılır. Etler ilave edilip, kavrulur. Suyunu bırakıp çekince 1 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir. Soğan piyazlık doğranır tuzla ovulur yıkanır ve sıkılır. İçine küçük doğranmış domates, maydanoz, sumak ve kımızı biber konur, harmanlanır. Lavaş ekmeği ikiye bölünür bir kenarına pişirilen et üzerine soğanlı harç konur, rulo olarak sarılır.

MALZEMELER 2 kişilik
* 2 adet lavaş ekmeği

* 2 adet soğan

* Yarımdemet maydanoz

* 1 çorba kaşığı sumak

* 250 gram sotelik doğranmış kuşbaşı et

* Tuz

* Karabiber

* Kırmızıbiber

* 1 kaşık tereyağ