kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seul'de 28 milyar dolarlık 'Rüya' 2011'de başlayacak

EBRU ERDOĞAN
24.07.2008
Güney Kore'nin başkenti Seul'de yapılması planlanan ve "Rüya Merkezi" olarak adlandırılan projenin inşası 2011 yılında başlayacak. 28 milyar dolara mal olacak projede 5 mimarlık firması yarışıyor..
ürkiye'nin de katıldığı 1950 yılında başlayan ve üç yıl süren Kore savaşı, tüm ülkeyi etkilediği gibi Güney Kore'nin başkenti Seul'ü de yerle bir etti. 1953'te savaşın sona ermesinin ardından baş döndürücü bir endüstriyelleşme atağı yaşanan Güney Kore'de, gayrimenkul sektörü de buna bağlı olarak gelişti. Bundan payını alan Seul'de binalar, 10 yıl öncesine kadar birbirinin benzeri, beton yığınları olarak karşımıza çıktı. Fakat bu süreçte başlayan değişim, parklarda, plazalarda, ticari binalarda hatta konutlarda da kendini göstermeye başlarken, mimarinin dikkate alındığı projeler de ön plana çıktı. Bunlardan birisi olan ve dünyanın önde gelen beş mimarlık şirketinin birbiriyle yarıştığı ve "Rüya Merkezi" olarak anılan 28 milyar dolarlık proje, başkent Seul'ün Yongsan bölgesinde yapılacak.

57 hektar alana kurulacak

566 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan Yongsan projesi, mimarlar tarafından "Seul'ün ruhu" olarak adlandırılıyor. İnşasına 2011 yılında başlanacak olan ve 2016 yılında tamamlanması planlanan projede yarışan beş mimarlık şirketinden kazanan, kasım ayında açıklanacak. Dünya Ticaret Merkezi'nin yeni mimarı Studio Daniel Libeskind, Londra'daki "The Gherkin" binasının mimarı Andy Bow of Britain's Foster and Partners, Malezya Penang Global City'nin mimarı Asymptote, Jerde Partnership, Skidmore Owings ve Merrill'in yarıştığı proje, 5 yılda tamamlanacak.
Haberin fotoğrafları