kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yurtdışı gezisi yaptı McCain'e fark attı

İsrail dahil birçok ülkeyi ziyaret eden Demokrat Partisi başkan adayı Barack Obama, oyunu yüzde 49'a çıkarttı. Cumhuriyetçi McCain ise yüzde 40'da kaldı..
Avrupa ve Ortadoğu turuyla kasımdaki başkanlık seçimlerinde oylarını artırmayı planlayan ABD'li Senatör Barack Obama, rakibine 9 puan fark attı. Gallup şirketinin düzenlediği kamuoyu araştırmasında, Demokrat Parti'nin adayı Obama'nın oy oranının yüzde 49'a çıktığı belirtildi. Rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain'in oy oranınınsa yüzde 40'da kaldığı kaydedildi. Mart ayından bu yana verileri yayımlayan Gallup, Obama'nın ilk kez böyle bir fark attığını kaydetti. Bu arada geçtiğimiz hafta Kudüs'ü ziyaret eden Obama'nın duasının basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlatılması istendi. İsrailli avukat Şahar Alon, ABD'li senatörün kutsal Ağlama Duvarı'na yerleştirdiği duaya sayfalarında yer veren Maariv gazetesinin boykot edilmesi çağrısında da bulundu.

MAARİV YASAĞI DELDİ
Alon, "Maariv, 1967 tarihli kutsal mekânların korunması yasağını delmiştir. Soruşturma başlatılmalıdır" dedi. Obama notta, "Tanrım beni ve ailemi koru. Günahlarımı affet ve umutsuzluk ve kibire karşı korumaya yardım et" yazmıştı.