kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÇOCUK KOLTUĞU YAPTIRDILAR Tankı aile aracı olarak düşünen Schöneich ailesi, evin en küçük bireyi olan Sohn Paul için araca özel çocuk koltuğu bile yaptırdı.

Ailece tank aldılar sokakta geziyorlar

Almanya'da 4 kişilik Schöneich ailesi, iki antika silah karşılığı aldığı 6 tonluk tankla alışverişe bile gidiyor. Baba Joachim'e göre, en büyük sorun park yeri..
Almanya'nın Hessen kentinde dört kişilik bir aile araba yerine eski savaş tankıyla geziyor... Alışverişe, gezmeye hatta gidebildikleri her yere tankla gitmeyi tercih eden Schöneich ailesi, dev araçlarına evlerinde özel bir garaj da yaptırdı. 1975 model tankı iki yıl önce İngiltere'den antika iki silah karşılığında aldığını söyleyen baba Joachim, "Silah fonksiyonlarının devre dışı bırakılması şart koşulmuştu. Bunu bir süre sonra hallettik. Tankı kullanabilmek için gerekli olan E sınıfı ehliyeti de aldım. Geniş ve uzun olması problem gibi görünse de kullanırken hiç zorluk çekmiyorum" ifadesini kullandı.

100 KM'DE 50 LİTRE
Baba Joachim, sözlerine şöyle devam etti: "100 kilometrede yaklaşık 50 litre yakıyor. Bu rakam çok gibi görülebilir. Normal bir arabaya göre fazla. Ama bence değer. Bizim için tek sorun gittiğimiz alışveriş merkezlerinde park yeri bulabilmek." 6 ton ağırlığındaki tankı en çok çocuklar ve komşuların sevdiğini söyleyen anne Evelyn ise, ilk başta fikrin çok çılgınca geldiğini ancak şimdi hoşuna gittiğini belirtti. Dünyada 200 tane bulunduğu ifade edilen tankın 30 bin Euro değerinde olduğu vurgulandı. DIŞ HABERLER
Haberin fotoğrafları