kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

4 önemli olay örgütlenme yapısından delilsiz kaldı

Tarih: 5 Şubat 2006
RAHİP SANTORO
5 Şubat 2006 günü Trabzon'da rahip Andrea Santoro uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Olayın faili ise 16 yaşındaki O.A. isimli kişidir. Olayı kamuoyunda 'hayalet' silah olarak bilinen 'Glock' marka tabanca ile gerçekleştirmiştir.

Tarih: 19 Ocak 2007
HRANT DİNK

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın failinin de 17 yaşındaki Ogün Samast olduğu görülmüştür. Samast'ın beyanları doğrultusunda olayın azmettiricisi ve planlayıcısı olarak Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile birlikte bir kısım şahıslar daha yakalanmış, fakat daha ileriye gidilememiştir. Yine maktul Dink'in in avukatı Erdal Doğan cinayetten hemen sonra medyaya yapmış olduğu açıklamalarda Dink'in ölmeden önce Veli Küçük tarafından tehdit edildiğini, Veli Küçük'ün ün adamlarının davalarına geldiklerini belirtmiştir.

Tarih: 18 Nisan 2007
ZİRVE YAYINEVİ

18 Nisan 2007 günü Malatya'da Zirve Yayıncılık'a yönelik saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu olayın faillerinin de 19 ve 20 yaş grubundaki kişiler olduğu görülmüştür. Bu olayda da yakalanan şüpheliler ilk beyanlarında, öldürdükleri kişilerin Malatya ilinde misyonerlik faaliyetleri içinde olduklarını, Müslümanlığı kötülediklerini, bu yüzden öldürdüklerini beyan etmişlerdir. Yine bu olayda da olayın azmettiricisi ve planlayıcılarının yakalanan kişilerden ibaret olduğu görüldü.

Tarih: 25 Nisan 2007
TEZİÇ'E SALDIRI

25 Nisan 2007 günü Ankara'da Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) merkez binası önüne gelen bir şahıs tarafından silahla ateş edilmiş ve bu olayın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik bir saldırı girişimi olduğu değerlendirilmiştir. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli Nurullah İlgün ve olayın azmettiricisi olarak Bülent Askeroğlu ile birlikte toplam 6 kişi yakalanmıştır. Yakalanan Nurullah İlgün'ün üzerinden Kuvayı Milliye Derneği'ne ait bir kart çıktı.
Haberin fotoğrafları