kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyükanıt'tan Ergenekon açıklaması

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Ergenekon operasyonu hakkında "Hukuki açıdan Ergenekon'la ilgili konuşamıyorum" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Gölcük'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na katılacak yeni gemilerin denize indirilmesi törenine katıldı. Org. Yaşar Büyükanıt, burada gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. NTV'nin haberine göre, Büyükanıt, Ergenekon operasyonuyla ilgili konuşmayacağını belirterek, "Benim bildiğim tek operasyon Kuzey Irak'a düzenlenen operasyondur" diye konuştu. Ancak ısrarlı sorular üzerine Org. Büyükanıt, şöyle dedi: "Hukuki açıdan bir düşünün niye konuşamıyorum." Org. Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yıpratma kampanyalarına karşı halkı tepki vermeye çağıran açıklamasına da açıklık getirdi.

Büyükanıt, "Bizim kastettiğimiz, demokratik ve yasal tepki olarak bütün Batı toplumlarında olanlardır. Yasal olmayan hiçbir beklentimiz olamaz. Demokratik olmayan hiçbir tepki doğru olmaz" diye konuştu.

TSK'yı yıpratma çabalarını kınadıklarını belirten Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "Millet bize çok büyük bir güven duyuyor, bizim de millete layık olmamız hata yapmamamız lazım. Ben de rahatsızlık duyuyorsam bunu, güç kaynağım olan millete söylüyorum" dedi.