kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte suikast listesi

Yeni Haber
Ergenekon iddianamesinde örgütün suikast listesi hazırladığı da yeraldı. Ergenekon örgütünün suikast listesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Yargıtay'da üst düzey bir yönetici, gazeteci Fehmi Koru ve yazar Orhan Pamuk da çıktı.

İddianamede, Danıştay Saldırısı ve Cumhuriyet'e atılan bombaların Ergenekon'un işi olduğu, Yargıtay Başkanlığı'nda bir üst düzey yöneticiye de suikast hazırlığı yapıldığı belirtiliyor.

2005 yılında Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a suikast planladığı bilgisi de Ergenekon iddianamesinde yer aldı. Orgeneral Büyükanıt'ın koruma planının tamamının İşçi Partisi'nde ele geçirilen belgeler arasında olduğu iddia ediliyor. Ele geçirilen dosyalarda GATA Komutanlarının fotoğrafları bulundu.

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bombanın Ergenekon ile bağlantılı olduğunun ifade edildiği iddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ismi de suikast planları arasında geçiyor.

İddianamede Danıştay saldırısı ve YÖK Başkanı olduğu dönemde Erdoğan Teziç'e saldırının benzerlik gösterdiğine de dikkat çekiliyor. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alpaslan Aslan ile Muzaffer Tekin ile bağlantısının olduğu iddiası da yer alıyor. Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırının Muzaffer Tekin'in talimatı ile gerçekleştiği de kaydediliyor.

Yargıtay Başkanlığı'nda üst düzey yöneticiye suikast hazırlığı, NATO tesislerine saldırı hazırlığı, DTP'li yöneticilere saldırı hazırlığı da iddianamede yer alan eylem planları arasında.

İddianamede yer alan bilgilere göre, Türk İntikam Tugayı, Başbakan Erdoğan'a suikast planlıyordu. İddianamede yer alan ve suikast planlandığı varsayılan isimler şöyle:

"Orhan Pamuk, Osman Baydemir, Ahmet Türk, Sebahat Tuncel ve Fehmi Koru"

BÜYÜKANIT'A SUİKAST HAZIRLIĞI

Ergenekon iddianamesinde, 2005 yılı içinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yönelik eylem hazırlığı yapıldığı belirtiliyor

Büyükanıt'a olan suikast planı iddianamede şöyle anlatılıyor:

"İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada, girişin karşısındaki sekreter odasının sağ tarafında bulunan masa üzerinde çok sayıda CD bulunarak, el konulmuştur. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın koruma planı başlıklı çizelge şeklinde yazı olduğu, içeriğinde Yaşar Büyükanıt'ın belirtilen tarihte İzmir ve Balıkesir'deki yapacağı ziyaretlerdeki koruma planı olduğu anlaşılmıştır. Söz konusu belgenin şüphelilerden Doğu Perinçek'e, ne şekilde temin ettiği hangi amaçla sağladığı bu planlara başka kimselere verip vermediği sorulduğunda, 'Böyle kanun dışı saçma sapan vatanı ve millete ihanet anlamı taşıyan işlerle bizim işimiz olmaz. Genelkurmay Başkanı, Emniyet Müdür, MİT Müsteşarı bilir' demiştir."

(ANKA)