kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genel Kurmay Veli Küçük’ü rütbe sökme tehdidiyle uyardı

(CİHAN)
Yeni Haber
Ergenekon operasyonları çerçevesinde tutuklanan Hayrettin Ertekin dinlemeye takılan bir konuşmasında paşaların Veli Küçük'ü "Rütbeni sökeriz, sıfıra düşürürüz" diyerek ikaz ettiklerini anlatıyor.

Ergenekon iddianamesinde bulunan 1752 numaralı tapede, Ergenekon operasyonları çerçevesinde tutuklanan Hayrettin Ertekin'in H.A. isimli şahısla yaptığı konuşmada, Ertekin'in Veli Küçük'ü paşaların da ikaz ettiğini anlatarak " çağırdılar, korumalarını aldılar. Rütbeni sökeriz, sıfıra düşürürüz dediler. İkaz etti Genel Kurmay. Ordu evlerine sokmayız dedi. Git dedi. Bilecikte evinde otur orada dediler. Bu bir ara üç dört ay takıldı. Sonra yine başladı" dediği telefon dinlemesine takıldı.

MUSTAFA DUYAR CİNAYETİNİN PLANLAYICISI VE AZMETTİRİCİSİ VELİ KÜÇÜK

İddianamede, "Nurişler çetesinin Mustafa Duyar'ı öldürmesi için halkı bir nedenlerinin olmadığı, açıkça aldıkları talimat gereği bu eylemi gerçekleştirdikleri, Uşak Cezaevi isyanı sırasında görüntülerden de Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayını Veli Küçük'ün talimatı ile yaptıkları diğer taraftan eylemin Mustafa Duyar'ın konuşma şüphesine binaen yapıldığı, dolayısıyla eylemi planlayan ve asıl azmettirici olduğu anlaşılan Veli Küçük'ün hem DHKP/C terör örgütü ile hemde Nurişler çetesiyle gerekli koordineyi sağladığı anlaşılmıştır." denildi.

KÜÇÜK, DHKP/C İLE İLİŞKİ İÇERİSİNDE

İddianamede, "Soruşturma dosyasındaki dillerden alınan ifadelerden ve ele geçirilen dokümanlardan Ergenekon Terör Örgütü yöneticilerinden Veli Küçük'ün DHKP/C terör örgütü ile ilişki içerisinde olduğu ve söz konusu örgütü Egrenekon Terör Örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda kullandığı ve kontrol altında tuttuğu anlaşılmaktadır." denildi.

VEDAT ERGİN: "VELİ ABİ'Yİ ARA, VELİ KÜÇÜK'Ü ARA. BİZİ SOR!"

İddanamede, "Başsavcılığımıza gelen bir ihbar içerisindeki CD'nin yapılan incelemesinde "2000 yılında Uşak Cezaevi isyanı sırasında Nuri Ergin'in kiremit renkli bir binanın penceresinden çıkarak sağ elini yukarı doğru kaldırıp işaret parmağını sallayarak, "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü, ben öldürttüm. Şimdi canlı söylüyorum dediği, Vedat Ergin'in "Biz bu devlet için mermi sıktık! dediği "bak bak' diye birine seslendikten sonra,"Veli Abi'yi ara, Veli Küçük'ü ara. Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum. Allaha emanet olun!..." diye söylediği tespit edilmiştir. denildi.

HİZBULLAH'I VELİ KÜÇÜK KURDU

Bugün açıklanan Ergenekon İddianamesi'nde, Hizbullah örgütünü Veli Küçük'ün kurduğuna dair bir delil yer alıyor. İddianamenin Doğu Perinçek hakkında yer alan kısmında, "diğer şüphelilerle irtibatları" başlığı altında yer alan Veli Küçük maddesinde Ulusal Kanal'da yapılan bir aramada ele geçirilen bir ajandada yer alan bilgiler aktarılıyor. 7. Nolu Ajanda olarak etiketlenen söz konusu ajandanın 8 Ocak sayfasında "Refet; Hizb V. Küçük kurdu" ifadesi yer alıyor.

İddianamede yer alan söz konusu kısım aynen şöyle: "Ulusal kanalda yapılan aramada, 5.Nolu Ajanda içersinde, 16 Aralık 2003 tarihli ajanda sayfasında; ''Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz" şeklinde yazıldığı, 7.Nolu Ajanda içersindeki 08 Ocak Sayfasında; "Refet: Hizb V.Küçük kurdu" şeklinde yazdığı tespit edilmiştir. Veli Küçük ve birçok Ergenekon terör örgütü üyesinde bulunan "Ergenekon Analiz, Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi 29 Ekim 1999" isimli belge, Doğu Perinçek'ten de bulunarak el konulmuştur. Benzeri belgeler hem Doğu Perinçek'te, hem de diğer terör örgütü üyelerinde bulunarak el konulmuştur, şahısların birlikteliklerini ve irtibatlarım göstermektedir."