kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"CIA'nın tercümanlığını yapmadım"

Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, eski AKP milletvekili Turhan Çömez'in "CIA'nın yeminli tercümanlığını yaptığı" iddiasını DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit'in soru önergesine verdiği yanıtta yalanladı.

Bakan Şimşek, DSP'li Macit'in "CIA'nın yeminli tercümanlığını yaptığı" iddialarını anımsatarak, bunun doğru olup olmadığını sorduğu soru önergesine yanıt verdi. Şimşek verdiği yanıtta, "Yabancı bir istihbarat örgütünün yeminli tercümanlığını yaptığıma ilişkin iddia asılsızdır" dedi. Macit'in, iddiaları ortaya atan Turhan Çömez hakkında yargıya başvurup başvurmayacağı sorusunu ise Şimşek yanıtsız bıraktı.

Macit'in, İngiliz vatandaşı olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "İngiliz vatandaşlığına kabul edildiğinizde etmiş olduğunuz yeminle, İngiltere'nin çıkarlarını savunmak ve korumak üzere vermiş olduğunuz söz nedeniyle, halen sürdürmüş olduğunuz Devlet Bakanlığı görevi kapsamında Türkiye ve İngiltere'nin çıkarlarının çatışması durumunda nasıl bir tavır takınmanız gerektiğine inanmaktasınız? Türkiye ve İngiltere'nin çıkarlarının çatışması durumunda karar verici konumda biri olarak alacağınız her karar kamuoyu nezdinde 'sorgulanması gereken' nitelikte olmayacak mıdır?" şeklindeki sorusuna, Şimşek şu yanıtı verdi:

"İNGİLİZ VATANDAŞLIĞIM YASAL BİR HAK"

"Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakları, hukuk sistemimizde ve uluslararası sözleşmelerde yer alan bir haktır. Türk vatandaşlığım yanında, 26.07.2006 tarih ve 2422 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'yla verilen izin ile gerekli yasal prosedürleri yerine getirerek çifte vatandaşlık hakkı aldığım doğrudur. Bu durum, kamuoyundan gizlenen hukuk dışı bir işlem olmayıp, milletvekilliği seçimleri öncesinde kamuoyunun bilgisine yansımış bir husustur.

Üstlendiğim Türkiye Cumhuriyet Devlet Bakanlığı görevimi, "Türkiye'nin menfaatleri her şeyin üzerindedir' anlayışıyla ve milletvekili olarak yaptığım yemin çerçevesinde, bir Türkiye sevdalısı olarak en iyi şekilde icra etmeye çalışmaktayım. Kutsal bir vazife kabul ettiğim bu görevimi yaparken, Ülkemin menfaatleri yönünde mi yoksa başka bir ülkenin menfaatleri yönünde mi tercih yapacağım hususu mevzu bahis dahi edilemez. Benim için Ülkemin menfaatleri her şeyden önce gelir ve her zaman her şeyin üzerinde olacaktır."

(ANKA)