kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Çalışın" mektubu

Yeni Haber
DSP parti yönetimi, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasında kritik tarih olan 28 Temmuz öncesinde örgütlere "çalışın" talimatı gönderdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, tüm örgütlerin olası erken seçime karşı hazırlıklı olmasını istedi ve çalışmaların bu yönde sürdürülmesi talimatı verdi.

Türkiye'nin ana gündemi Ergenekon soruşturması ve AKP hakkındaki kapatma davasına kilitlenirken, güçlü erken seçim senaryoları partileri hareketlendirdi. Son günlerde bazı parti içi tartışmaların yaşandığı DSP'de, seçim alarmı verildi. Parti örgütlerine birer mektup gönderen parti yönetimi, "seçimlere hazırlıklı olun" talimatı verdi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, tüm örgütlere gönderdiği mektubunda, DSP'nin insanca ve hakça gelişmeyi dirlik düzen içinde hızlandıracağını ifade etti ve Türkiye'yi Atatürk devrimi ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne eriştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Demokrasiye her alanda geçerlilik kazandırmanın DSP'nin en temel hedefi olduğunu ifade eden Bayer, Türkiye'nin ulusal bağımsızlığı konusunda da DSP'nin taviz vermeyeceğine vurgu yaptı. DSP'nin, halkın siyasete ve yönetime etkili katılımını öncelikle kendi yapısında ve işleyişinde gerçekleştireceğini kaydeden DSP'li Bayer, parti çalışmalarının aksatılmamasını ve her an seçim olacakmış gibi çalışılmasını istedi. Bayer, mektubunda şunları kaydetti:

"Partinin programı ve tüzüğünü, doğrultusunu ilkelerini ve genel tutumunu, kararlarını ve seçim bildirgelerini, çalışmalarını girişimlerini ve hizmetlerini, ülke ve dünya sorunlarıyla ve yöre sorunlarıyla ilgili görüşlerini yurttaşlara duyurmaya, anlatmaya, benimsetmeye yönelik çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılar sunarım."

(ANKA)