kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uğruna 2 kişi öldürülen Suriyeli kız ortada yok

Mehmet YILDIRIM - Murat KARAMAN / SABAH
Suriye'den gelip Şanlıurfa'da cinayet işleyen zanlılar aranıyor. Kaçırılan Suriyeli kız yüzünden baskına uğrayan mezrada korku yaşanıyor..
Kaçırılan Suriyeli kız için işlenen sınır ötesi töre cinayeti esrarını koruyor. Baskına uğrayan Şanlıurfa'daki Akyaprak mezrasında tedirginlik hâkim. Suriyeli kız tarafının uzun namlulu silahlarla basıp 2 kişiyi öldürdüğü mezrada aile ve köylüler ikinci baskından korkuyor. Jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Görgü tanıkları baskını 3 kişinin gerçekleştirdiğini, sınırda ise araç içinde 4 kişinin beklediğini öne sürdü. Bu arada genç âşıkların nerede olduğu bilinmiyor.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 3 YARALI
İşi nedeniyle sık sık gittiği Suriye'de annesinin Şam'da yaşayan kuzeni Şirin'e âşık olup kaçıran Ali Timurtürkan'a yönelik saldırıda römorkta uyurken öldürülen ağabeyi Mustafa (25) ve ablası Rabia Timurtürkan'ın cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra yakınlarına teslim edildi. İki kardeşini kaybeden ağabey Feridun Timurtürkan (47), "Kardeşim Ali, bizimle aynı aşiretten olan ve Suriye'de yaşayan annemizin akrabası olan Şirin'i kendi isteğiyle kaçırdı. Ancak karşı taraf bu olayı onaylamadı. Telefon açarak tehdit ediyorlardı. İnsan hiç uyurken böyle bir vahşet yapılır mı ? Bu olayın sonu gelmez" diye konuştu. Aynı mezrada yaşayan Feridun Timurtürkan "Gece silah sesleri duydum. Bir süre sonra küçük kardeşim Ömer bize geldi. Ayağından yaralıydı. Bana hasımlarımızın silahlı saldırısına uğradıklarını söyledi. Hemen köy meydanına koştum. Bu sırada hem kaçıyorlar hem de bize ateş ediyorlardı. Ben de kendimi korumak için pompalı tüfekle ateş ettim. Daha sonra sınırdan geçerek kayboldular" dedi.

GELİN VE DAMAT KAYIP
Bu arada Ali Timurtürkan ile kaçırdığı Suriyeli Şirin Timurtürkan'ın nerede olduğu bilinmiyor. Hayatlarını kaybeden Mustafa Timurtürkan ile Rabia Timurtürkan, Şanlıurfa Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Akçakale Kaymakamlığı ve sınır yetkililerince konunun açıklığa kavuşturulması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Akçakale Kaymakamlığı'nın saldırıyı Suriyeli ailenin gerçekleştirdiği iddialarıyla ilgili bilgi istediği belirtildi. Bu arada olayla ilgili herhangi bir gözaltının da olmadığı öğrenildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Sınıra çok yakın olması nedeniyle Akyaprak mezrasında ikinci bir baskın olayının yaşanmaması için jandarma tarafından geniş önlemler alındı. Tedirgin olan köylüler şoku üzerlerinden atamadı. Olayda yaralanan anne Şemse, küçük kardeş Ömer Timurtürkan ile yeğenleri Berfin Binici'nin tedavileri ise sürüyor.
Haberin fotoğrafları