kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
8 yaşındaki A.Ş.'nin babası, durumları iyi olmadığı için oğluna devletin yardım etmesini istedi.

Katilin annesi uyarmış: Gelme, seni vuracak

Altınları için öldürülen kadın bile bile ölüme gitmiş. Akrabası olan katilin annesi, onu daha önce uyarmış: Çok borcu var, seni öldürecek. Sakın gelme..
Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Zoğallıçukur köyü yakınlarında bilezikleri için akrabası tarafından öldürülen, oğlu ise mucize eseri kurtulan Fatma Ş.'nin kayınvalidesi, gelininin adeta bile bile ölüme gittiğini söyledi. Kayınvalide Feride Ş. (66) "Gelinim ile katil, amca çocukları oluyor. Ziyaettin ve ailesi sık sık bizim eve gelir, biz de onlara giderdik. Ziyaettin'in 90 yaşlarındaki annesi Sündüz Eren yatalak hasta. Gelinim de akrabası olduğu için ara sıra gider, onunla ilgilenirdi. Bundan 1 ay kadar önce gittiğinde gelinime, 'Kızım bir daha bu eve gelme. Ziyaettin'in çok borcu var, bir fırsatını bulunca seni öldürecek' demiş. Bunu bana gelinim anlattı. Ancak Sündüz Eren yaşlı ve zaman zaman da akli dengesi yerinde olmadığı için gelinim ciddiye almadı. Koynumuzdaki yılan bize bu acıyı çektirdi" dedi.

"PSİKOLOJİK DESTEK GEREKLİ"
Annesi gözleri önünde öldürülen ve annesinin cesediyle 2 gece yaşayan 8 yaşındaki A.Ş.'nin durumu uzmanları endişelendirdi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Akbaş, şunları söyledi: "Bir çocuğun yaşayabileceği en korkunç şeyleri yaşamış. Gözleri önünde annesi öldürülüyor. Kendisi öldürülmek isteniyor. 2 gün cesetle yatıyor, sonra cinayeti anlatarak katili yakalatıyor. Katil de yakın akrabaları çıkıyor. Bundan korkunç ne olabilir ki. İlk günler olayın sıcaklığı ve kendisine gösterilen ilgi nedeniyle A. normal gibi görünüyor. Ancak kısa bir süre sonra bu normallik kâbuslara dönüşebilir. Hemen psikolojik destek alması şart. A.'nın hiçbir destek almadan ailesine teslim edilmesi de düşündürücü. Ben her türlü desteği vermeye hazırım."
Haberin fotoğrafları