kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Botoks polemiği

Botoks, migrene faydalıdır. Botoks, kaşları yukarı kaldırmak ve adaleleri felç etmek suretiyle göz kenarı kırışıklıklarına karşı çaredir. Sadece kadınlar değil, bazı metroseksüel erkekler de botoks yaptırıyor. Bütün bunları biliyordum da, botoksun bir polemik malzemesi olacağı aklıma gelmemişti. Vatan gazetesinde Ruhat Mengi ile Mutlu Tönbekici'nin tartışmasında buna da şahit oldum.
Önce Mengi, "Cumhuriyeti neden nişanyanlandırıyorsunuz?" diye kelime oyunu yaptı. Okurları bu ince espriyi anlayamayınca, "Neden ...ok atıyorsunuz?" demek istedim diye açıklık getirdi.
Meğer aynı gazetede yazan Tönbekici, Sevan Nişanyan'ın baldızıymış ve dışkı kavanozunun atılması olayının -yeğeni rencide oluyor gerekçesiyle-yazılıp çizilmesinden rahatsızlık duyuyormuş. Bu yüzden, Ruhat Mengi için demediğini bırakmadı. Onu, "yazdıklarını bile anlayamayan bir avuç dumkopfun (aptalın) fikir kraliçesi" ilân etti. Üstelik işe botoksu da karıştırarak, "overdoz botoksun beyne zararından" söz etti.
Ruhat Mengi ise, Tönbekici karşısında, güzellik konusundaki üstünlüğünü -tevazuuya gerek duymadan-vurgulayıverdi: " Terbiye özürlünün sadece alnını değil, bir karış boyunu da karışlarım ben. Beyninizle olduğunuz kadar görüntünüzle de kifayetsiz muhterisleri rahatsız ediyorsanız fena ısırırlar... Botoksla bu kadar güzelleşiliyorsa, bu kadar başarılı olunabiliniyorsa 'Haydi bakalım doğru Botoksa' demek lazım bu hadsizlere. Kardeşim bu başarı ve yetenek botoksla elde edilebiliyorsa ne duruyon sen de koş."
Polemik, tartışmanın taraflarına değil ama botoksa yaramış olabilir. Yarın öbür gün şöyle bir reklamla karşılaşabiliriz: "Ne duruyon sen de koş botoksa! Güzelliğin, zekânın, yeteneğin sihirli ilâcı botoks..."