kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alışkanlık yapan rahatlık

Türkiye'de Birkenstock'un distribütörü Nazım Betin, sorularımızı yanıtladı.

- Heidi Klum'a koleksiyon hazırlatma fikri nasıl doğdu?
- Heidi Klum'u yakından tanıyanlar onun uzun yıllardan beri Birkenstock hayranı olduğunu ve gardırobunun bir sürü Birkenstock modeli ile dolu olduğunu bilirler. Model olarak fotoğrafçıların ve kameraların önünde saatlerce yüksek topuklu ayakkabılarla poz verdikten sonra rahat Birkenstock sandaletleri ile ayaklarını dinlendiriyordu. Ayrıca modelist olmak, onun her zaman istediği bir şey. Hatta akademiye kaydını bile yaptırmış. Fakat gençliğin verdiği görüşle tercihini modellikten yana kullanmış. Çocukluğundan beri Birkenstock'la büyüyen Heidi Klum, Birkenstock'a olan hayranlığını "Birkenstock Styled by Heidi Klum" adıyla yapacağı özel tasarımlarla ifade etmek istedi, Birkenstock da memnuniyetle kabul etti.

- Ürünleriniz Türkiye'de nerelerde satılıyor?
- Birkenstock ürünleri ilk etapta eczanelerde, ardından ortopedi firmalarında satılmaya başlandı. Zaman içinde Birkenstock markasının sezonun moda trendlerine yönelik koleksiyonlar hazırlaması ile Birkenstock Store'lar açıldı. Bu mağazalar Erenköy, Nişantaşı, Kanyon ve Bursa Korupark'ta. Ayrıca, dünya markalarının satıldığı ayakkabı mağazalarında ve marinalarda açılan Corner'larda da Birkenstock'lar satılıyor.

- Peki marka Türkiye'de tanınıyor mu?
- Bu kadar moda olmadan önce de ayak sağlığına önem verenler markayı çok iyi tanınıyordu. Birkenstock sandalet ve ayakkabılarının içerisindeki taban, ayak sağlığı açısından çok önemli özellikler taşıyor. Bu yüzden gerek doktor reçetesiyle gelen hastalara gerekse daha önceden kullanan arkadaşlarının tavsiyesiyle gelen insanlara, bunun sıradan sandalet olmadığını, çok yüksek teknik özellikleri olduğunu anlatıyor ve ayak sağlıklarını kazandırmaya çalışıyoruz. Marka ilk ortaya çıktığında Karl Birkenstock, bu sandalet ve ayakkabıları alıp kapı kapı dolaşıyor, doktorlara gidip tabanı anlatıyormuş. İlk önceleri insanlara farklı gelen tasarımlar kullanıldıkça rahatlatıcı özelliği sayesinde göze daha hoş gelmeye başlamış. Şimdilerde ise Birkenstock çok moda olduğundan insanlar farkında olmadan hem modaya uygun giyiniyor hem de sağlıklarını kazanıyorlar.