kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'100 Türk, El Kaide için savaşıyor'

AP haber ajansı, uzmanlarla konuşarak hazırladığı haberinde Pakistan üzerinden Afganistan'a savaşmak için gelenler arasında Türklerin gittikçe arttığını yazdı.....
İLİŞKİLİ HABERLER
'100 Türk, El Kaide için savaşıyor'
Taliban rejiminin her geçen gün elini güçlendirdiği, El Kaide'nin eğitim ve savaş alanı Afganistan'daki cihadçıların sayısının her geçen gün arttığı belirtiliyor. ABD, Afganistan'daki güçlerinin sayısını artırmayı, Pakistan sınırına özel operasyon düzenlemeyi planlıyor. ABD Genelkurmay Başkanı Mike Mullen özellikle Pakistan sınırındaki dağlık bölgeden Afganistan'a sızan cihadçı örgütlerin sayısında son dönemde artış olduğunu kaydediyor. Mullen'in açıklaması üzerine yabancı cihadçılar üzerine araştırma yapan AP haber ajansı son dönemde Taliban ve El Kaide'ye katılmak için Afganistan'a girenler arasında 100 Türk'ün bulunduğunu yazdı.

TÜRK İNTİHAR EYLEMCİLERİ
AP, "Cihadçı internet siteleri özellikle Türk ve Çeçen gençleri çekebilmek için neredeyse reklam kampanyasına benzer yöntemler kullanıyorlar" yorumu yaptı. AP'ye konuşan Massachusetts Üniversitesi İslam tarihi profesörü Brian G. Williams, "100 Türk, El Kaide saflarına katılmış durumda. Afganistan'da savaşıyor. Araştırmalarda yerel halk ve Taliban militanlarıyla görüştü. Bana Türklerin Taliban üyelerinden daha radikal olduğunu söylediler. Hatta intihar eylemlerinde Türklerin gönüllü olduğunu, daha yoğun bir şekilde intihar eylemlerinde yer aldıklarını belirtiyorlar" dedi. Türk terörizm uzmanı Emin Demirel de, "Onlarca Türk Afganistan'daki kamplarda eğitim görüp Türkiye'ye döndü. Eylemler için altyapı hazırlıyorlar" dedi. AP'ye konuşan İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili de Türklerin Afganistan'da yer aldıkları iddiasını doğruladı.