kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Modada takvimler karıştı

Burcu ALDİNÇ
Beyaz saten bluzlar, mini şortlar, straples üstler, pembe etekler, mayo ve bikiniler.... Tüm bunları 2009 kış sezonunda büyük mağazaların vitrinlerinde görmeye hazırlıklı olun. Çünkü artık kış aylarında yazlık yerlere seyahat edecekler için kışa özel yazlıklar' piyasaya sürülüyor..
Artık modada yeni bir kural var: O da kış aylarında yazlık koleksiyonlar piyasaya sunmak. 2009 kış sezonunda birçok markanın vitrinini minicik şortlar, mayolar, bikiniler hatta sandaletler süsleyecek. Bunun nedeni ne küresel ısınma ne de tasarımcıların takvimleri karıştırmış olması. Bunun nedeni tamamen dünyanın farklı noktalarındaki iklim farklılıkları ve bu farklı iklimlere seyahat etmekten hoşlanan alıcılar.... Gucci 2009 'Cruise' koleksiyonunu geçtiğimiz hafta Roma'da tanıtmıştı. Bu akım Avrupa ile sınırlı kalmadı ve okyanusun diğer tarafına da kısa sürede ulaştı. Gucci'nin ardında Dior, New York'ta ve Chanel ise Miami'de 2009 'Cruise' koleksiyonlarını tanıttı. Geçtiğimiz hafta ise Marc Jacobs'ın Louis Vuitton için tasarladığı Louis Vuitton 2009 'Cruise' koleksiyonu Paris'te moda editörlerinin beğenisine sunuldu. 'Kış ortasında yazlık koleksiyon da olur mu?' demeyin. Bu tamamen kışın Miami, Hawai, Bahamalar gibi iklimin yaz olduğu yerlere tatile gidecek kişiler için tasarlanan özel bir koleksiyon. Bu yerlere tatile giderken, 'demode' olmak istemeyenleri düşünen markalar artık bundan sonra kışın ortasında 'cruise' koleksiyonlarını piyasaya sunacaklar. Birçok markanın koleksiyonu çoktan hazırlandı bile. Ama kışa özel bu koleksiyonlar henüz satışa sunulmadı. Markalar bunun için yaz sezonunun sona ermesini bekliyorlar.

BAŞROLDE BEYAZ

Tüm dünyada kasım ayında satılmaya başlanacak olan Louis Vuitton 2009 Cruise koleksiyonunda grafik çizgiler, kotonlar, uçuşan ipekler, pastel tonlar öne çıkıyor. Koleksiyonda neler mi var: Yaz akşamı gemide düzenlenen baloda giyebileceğiniz elbiselerden plaj kıyafetlerine hatta sandaletlere kadar her şey mevcut... 'Cruise' koleksiyonlarının ana rengini beyaz oluşturuyor. Marc Jacobs da Louis Vuitton için tasarladığı koleksiyonda ağırlıklı olarak beyaz kullanmış. Kısa kollu beyaz koton elbiseler ve belindeki altın rengi detaylarla dikkat çeken mini şortlar, kışın yapılan yaz tatili için ideal. Beyaz dışında, uçuk pembe ve turuncu da öne çıkan diğer renkler. Örneğin Marc Jacobs koleksiyonunda pembe ve siyah çizgili kabarık eteği, pembe koton bir üstle tamamlamış. Beyaz işlemeli bluzu ise geometrik çizgili uçuk mavi bir etekle.

BEL AKSESUARLARI
'Cruise' koleksiyonlarında aksesuarlar büyük önem taşıyor. Markalar bu koleksiyona özel plaj çantaları, ayakkabı ve sandaletler tasarlıyorlar. Louis Vuitton da 'Skin Jewels' isimli yeni bir aksesuar koleksiyonu hazırlamış. Bel ya da boyuna takılabilen monogram çiçekli altın zincirler, büyük halka küpeler, bilezikler ve elmaslarla süslü modeller bu koleksiyonda öne çıkan parçalar. Louis Vuitton'un Cruise 2009 koleksiyonuna, Türkiye'de Nişantaşı mağazasından ulaşılabilecek. Bu koleksiyon için moda illüstratörü Tanya Ling'le özel bir çalışma yapan marka, katalog çekiminin yanı sıra Ling'e de illüstrasyonlar hazırlattı. Vogue, Marie Claire, Harper's Bazaar ve Elle dergileri için tasarım yapan Ling, Louis Vuitton dışında Diane Von Furstenberg, Jil Sander ve Selfridges & Co gibi markalar için de çalışmalar yaptı.
Haberin fotoğrafları