kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En yakın kurmayı Arjantin liderini sırtından vurdu

Ekonomik paketi senatoda oylanan Başkan Kirchner, yardımcısının verdiği "ret" oyu nedeniyle hayatının en büyük darbesini aldı..
Arjantin ve beraberinde Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner, siyasi tarihlerinin en önemli derslerinden birini önceki gece öğrendi. Televizyonlarda canlı yayınlanan ve güzel liderin siyasi kariyerini etkileyecek bir vergi paketinin oylamasında, Kirchner'in yardımcısı ve sağ kolunun verdiği tek bir oyla paket reddedildi.

37'NCİ OYU KULLANDI
Önceki gün yapılan oturumda, en büyük gelir kaynaklarından olan soya ihracından daha fazla vergi alınması oylamaya sunuldu. 36 senatör lehte oy verdi. Karşı cepheden de 36 oy çıkınca gözler son oya çevrildi. Başkan Yardımcısı Julio Cobos, oy kullandığı sırada herkes heyecanla sonucu bekledi. Ağlamaklı bir sesle Bu hayatımın en zor günü. Ama bu vergiyi destekleyemem. Başkan beni anlayacaktır" dedi ve 37'nci karşıt oyu attı. Tüm çiftçiler ve muhalifler sevinç çığlıkları atarken 8 aylık başkan Kirchner, "Kendi partim beni yarı yolda bıraktı" dedi. Ülke basını da Kirchner'in en yakını tarafından sırtından vurulduğu yorumunu yaptı. Oylama sonrasında Kirchner yanlıları da Cobos aleyhine Suikastçı, suikastçı" sloganları attı. Petrol fiyatlarının ve enflasyonun artmasına karşın daha fazla vergi ödemekle karşı karşıya kalan çiftçiler, aylardır sokaklarda protesto gösterileri düzenliyordu.