kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Büyük Otağ' projesi start alıyor

UĞUR BECERİKLİ
Yerel seçim planını belirleyen MHP, "Büyük Otağ" projesiyle partinin kazanma ihtimali olmayan yerlerde, belediye meclisi üyeliği karşılığında başka partilerle işbirliğine gidecek..
MHP'nin yerel seçimler için yapacağı çalışmaların ana hatları belli oldu. Yerel seçimlere güçlü girmek isteyen MHP il başkanlarını Ankara'da toplayarak seçim stratejisinin ana hatlarını açıkladı. Buna göre "Büyük Otağ" projesi kapsamında partinin kazanma ihtimali olmayan yerlerde, belediye meclisi üyeliği karşılığında başka partilerle seçim işbirliğine gidilebilecek.

BÜYÜKŞEHİR HEDEFİ
MHP daha önce de "Büyük Otağ" adı verilen plan üzerinde çalışmıştı. Buna göre partinin kazanma ihtimali olmayan yerlerde, belediye meclisi üyeliği karşılığında başka partilerle seçim işbirliğine gidilmesi için pazarlıklar yapılacak. Anavatan ve DP'nin oy tabanını da kendisine çekmek isteyen MHP, özellikle büyükşehirleri gözüne kestirirken, Ankara, İzmir ve Bursa'yı öncelikli hedef olarak belirledi. İl belediyelerinde özellikle partinin güçlü olduğu Ege ve Akdeniz bölgesi yanında, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerini de hedefleyen partiye, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden başvurular var. MHP'ye katılmak isteyen bazı belediye başkanlarının durumu Genel Merkez'de değerlendiriliyor. Ankara'da Beypazarı'nı dünyaya açan Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı Büyükşehir adaylığı için ön plana çıkarken, İzmir'de ise İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun adı gündemde. Yine Ankara'da Etimesgut'ta eski Belediye Başkanı Enver Demirel, Haymana'da ise partiye katılan Belediye Başkanı Bünyamin Adacı'nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul'da ise özellikle ilçe belediyelerini gözüne kestiren MHP, aday arayışlarını sürdürüyor. AKP'nin kapatma davasının yerel seçime kadar sonuçlanacak olması ise iki alternatifli plan hazırlanmasına neden oldu. Eğer parti kapatılır ve bazı isimlere seçim yasağı gelirse, yerel seçim ile ara seçimin birleştirilmesi gerekeceği ihtimali de göz önünde tutuluyor.

HER YERDE İDDİALIYIZ
MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu partilerinin her yerde iddialı olduğunu belirterek, "81 ilde, 450 ilçede kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. İktidara ait belediyeler, 'belediye başkanı iktidarla aynı partiden olmazsa hizmet alamayız' korkusu vermeye çalışıyorlar. Ancak bu doğru değil. Belediye gelirlerinin hepsi kriterlere bağlanmış durumdadır. Yeter ki belediye başkanı dürüst olsun, belediyeyi batırmasın. İktidar olsun olmasın, iyi hizmet verebileceğini göstereceğiz" dedi.