kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şener AK Parti'den istifa etti

Yeni Haber
Abdüllatif Şener, AK Parti'den istifa etti. Şener: AK Parti'den istifa için dilekçemi verdim, Başbakan da nezaket gösterdi.

AKP MKYK toplantısına katılan Abdüllatif Şener, yarım saat kaldıktan sonra toplantıdan çıkışında, partiden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıda partililere veda konuşması yaptığını söyleyen Şener, şöyle konuştu:

"Dilekçemi verdim istifa aslında bir kavga müessesi değildir. İstifa medeni bir müessesedir. Sayın Başbakan da büyük bir nezaket gösterdi. Konuşma fırsatı verdi. Ben de tüm arkadaşlarıma veda konuşmamı yaptım. Sayın Başbakan da hayırlı olsun dedi. Vedalaştık ve ayrıldık."

Toplantıda bir gerginlik yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine Şener, "Hayır. Çok büyük bir nezaket vardı. Aynı nezaketi ben de gösterdim. Bütün arkadaşlarım ve ben aynı nezaket duyguları içinde olduk. Siyaset nezih yapılmalıdır. Nezih yapılan siyaset toplumlar ve kurumlar arasında uyumun sağlanması için, sistemin çözüm niteliğinin artması için önemlidir. Bu son günde de bu nezih ilişkiler içinde olaylar tekemmül etmiştir, tamamlanmıştır" dedi.

Şener, toplantının içeriğine ilişkin soruları ise, "Bu toplantılar bildiğiniz gibi kapalı toplantılardır, bu toplantılarda konuşulanlar dışarıda açıklanmaz, kurallar çerçevesinde cereyan etmiştir" diye yanıtladı.

Şener'i AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin arabasına kadar yolcu etti.

AJANSLAR