kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çağla Şıkel

Hollywood ajansı gibi hizmet veriyoruz

* Acans'ın diğer ajans şirketlerinden farkı ne?
Bu sektörde bizim yaptığımız işi yapan insanların hiçbirini kötülemek istemem, onların hepsine saygı duyarım ama hepsinin de aynı niteliklerde hizmet verdiğini söyleyemem. Biz, her yeteneğimize aynı profesyonellikte hizmet vermeyi, prensipli, dürüst ve ilkeli olmayı taahhüt ediyoruz. Hiçbir yeteneğimize, olmayacak vaatler vermeyiz. Hangi şöhret seviyesinde olursa olsun hiçbir yeteneğimizi birbirinden ayırmayız. Kişisel menajer gibi değil, gerçek anlamda Hollywood ajansı gibi çalışmayı seviyoruz.

* Size göre sektörün en büyük açığı ne?
Sektöre baktığımızda; en büyük açığın senarist ve yazarda, yani beyinde olduğunu görüyoruz. Çünkü proje ne kadar düzgün olursa olsun, ne kadar güzel kız-yakışıklı erkek de koysanız, senaryo iyi olmadığı zaman proje bitiyor. Her şey kadro değil. Onları oynatacak hikaye lazım. Yetenekli genç yönetmenler, genç senaristler gelsinler bize; tanışalım, konuşalım.

* Sizin ajansınızda gelecek vaat eden, diğerlerinden daha çok ön plana çıkan isimler vardır mutlaka...
Var tabii ama ajansımdaki her yeteneği aynı kategoride tuttuğumu söyledim. Üç isim söylesem diğer arkadaşlarımın şevkini kırmış olurum. Ben bu şekilde bakmıyorum....

* Sizi hayal kırıklığına uğratan oluyor mu?
Şunu gördüm yıllarca Miss Turkey yarışmalarında; bazen karşınıza inanılmaz bir kız çıkıyor. Fiziksel ve zihinsel olarak muhteşem, hatta yarışmayı kazanıyor. Ama aradan iki yıl geçince bakıyorsunuz hiç bir gelişme gösterememiş aynı yerinde saymış. İlk 10'a giremeyen kız almış yolunu gitmiş. O yüzden sadece 'bu yetenekli' deyip onun üstüne yatırım yapmamak gerekiyor. İnsanlara o şansı vermek, yönlendirmek ve izlemek lazım. Ben şu arkadaşlardan ümitliyim dersem, belki onlardan daha iyi olacak arkadaşlarımın hevesini kırmış olurum.

ÇOK İLKELİYİZ

* Siz aynı zamanda babanız Özcan Sandıkçıoğlu ile birlikte Miss Turkey yarışmalarını organize ediyorsunuz. Oldukça ciddi ve sorumluluğu fazla bir iş yapıyorsunuz, öyle değil mi?
Aynen öyle. Bu yıl Miss Turkey'in 28. yılı. Birçok insanın televole gözlüğüyle baktığı bu mesleği biz son derece ilkeli bir şekilde yapıyoruz. Bugüne kadar dört Avrupa güzeli, bir dünya güzeli, bir dünya ikincisi ve üçüncüsü çıkarmışız. Azra Akın, Yüksel Ak, Çağla Şikel, Arzum Onan ve Neşe Erberk... Azra Akın Dünya Güzeli seçildiğinde 6 bin küsur gazetede Türk bayrağıyla pozu çıktı. Güzellik bir silah, onu anlatmaya çalışıyorum. Bunu kullanmak lazım.