kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türk bayraklı fotoğraf 6 bin gazetede çıkmıştı... Can Sandıkçıoğlu: "Azra Akın Dünya Güzeli seçildiğinde 6 bin küsur gazetede Türk bayrağıyla pozu çıktı. Güzellik bir silah, bunu kullanmak lazım."

Genç, aptal denen kızlar kendini paralıyor!

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
Abdullah Oğuz'la Acans isimli bir şirket kuran organizatör Can Sandıkçıoğlu: Mankenden oyuncu da, politikacı da olur! 'Genç, güzel, aptal' denilen kızlar kendilerini geliştirmek için paralanıyor..
Can Sandıkçıoğlu, yıllardır Miss Turkey güzellik yarışmalarının organizatörlüğünü yapıyor. Geçen yıl, yapımcı- yönetmen Abdullah Oğuz'la 'Acans' adlı bir şirket kuran ünlü organizatör, kendini yeni yetenekler keşfetmeye adadı. Sandıkçıoğlu, en büyük amacının sektöre sadece oyuncu değil; senarist ve yönetmen kazandırmak, her açıdan hizmet etmek olduğunu söylüyor. "Şu anda 60 yeteneğimiz var" diyen Sandıkçıoğlu, onların sektörde iş bulmalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olduklarını söylüyor.

* Ünlülerle de çalışıyorsunuz, değil mi?
Bir yanda yeni yetenekleri keşfederken, bir yandan da artık profesyonelleşmeye başlamış, hatta popüler olmuş isimlere de destek veriyoruz. Tüm bunların dışında; artık olmuş diyebildiğimiz, kariyerlerinde belli noktaya gelmiş Burhan Öçal, Nursel Köse, Hande Subaşı, Gökhan Tepe, Billur Kalkavan ve Fahriye Evcen gibi isimlerin de ajandalarını yönetmek, projelerini koordine etmek gibi hizmetlerimiz var.

* Yeni keşfedilen yeteneklere nasıl eğitim veriyorsunuz?
Oyunculuk workshopları yapıyoruz. Onları Emre Kınay'ın Duru Tiyatro Okulu'na gönderiyoruz, üç ay eğitim alıyorlar. Şimdi Akademi Neo ile işbirliği içindeyiz. Bence teorik eğitim yanında en önemli şey pratik eğitim. Yapımcılardan rica ederek, yeni arkadaşlarımızı, birtakım dizilerde küçük rollerde de olsa konuk oyuncu olarak oynatmalarını sağlıyoruz. Onlar için en büyük eğitim bu oluyor; deneyim kazanıyorlar.

EĞİTİM VERİYORUZ

* Süregiden bir 'Mankenden oyuncu olur mu?' tartışması var. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Neden olmasın kardeşim. Ben bunu anlamıyorum. 'İnsandan manken olur mu?' gibi bir şey bu. Tabii ki olur. Bazı insan 20 yıl eğitim alır ama kabiliyeti yoktur, hiçbir şey olamaz. Bazısı hiç eğitim almaz, sokaktan çıkar gelir, cuk oturur. Bu iş böyledir. Mankenden oyuncu da olur politikacı da. Bir politikacıdan da manken olabileceği gibi...

* Neden böyle bir önyargı var sizce?
1990'lı yıllar geride kaldı. O zamanlar güzel bir genç kız sadece modellik yapabiliyordu. Ama artık modellik ve mankenlikle geçinilemez oldu. Defilelere çıkarak bu işin yürümediği ortaya çıktı ve modeller oyunculuğa yöneldi. Bugün görüyorum ki, insanların 'genç, güzel, aptal' dediği kızlar, kendilerini eğitmek için paralanıyorlar. Özel dersler alıyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Buna saygı duymak gerektiğini düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları