kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaralı halde 3 terörist vurdu

ABD İstanbul Başkonsolosluğu teröristlerin saldırısına uğradı. Trafik polisleri müdahale etti. 8 dakika süren çatışmada 3 polis şehit düştü. Saldırıda yaralanan polislerden biri 3 teröristi de öldürdü..
ABD'nin İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu'na dün pompalı ve tabancalı El Kaide teröristlerince bir saldırı düzenlendi. Polislerle teröristler arasında çıkan ve 8 dakika süren çatışmada 3 polis memuru şehit oldu. Bir polis memuru ile bir görevli de yaralandı. 2003'te hizmete giren ve 'Kartal Yuvası' olarak anılan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun vize giriş kapısının bulunduğu Kaplıcalar Caddesi'ne, dün sabah saat 10.30 sıralarında gri renkte Ford Focus marka bir otomobille 4 kişi geldi.



İLK HEDEF KULÜBEYDİ
Araçtan inen 3 kişiden terörist grubun lideri olduğu öne sürülen kısa saçlı sakallı terörist, pompalı tüfeğiyle, 20-22 yaşlarındaki 2 terörist de 7.65 çapındaki tabancalarıyla ateş etmeye başladı. Ana kapıya 50 metre mesafede bulunan ve polis memuru Nedim Çalık'ın bulunduğu kulübeye yönelen teröristler, önlü arkalı olarak kulübeyi ateş altına aldı. Ancak camlar kurşun geçirmez olduğundan kulübeye kurşun isabet etmedi. Bu sırada silah seslerini duyan ve sokakta görev yapan trafik polisleri de koşarak olay yerine geldi ve çatışmaya katıldı. Bu sırada trafik polisleri Mehmet Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş vurularak ağır yaralandı.

LİDERLERİNİ VURDU
Kulübede görevli Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Nedim Çalık da başından vurularak olay yerinde can verdi. Çatışmada 1 yıllık trafik polisi Osman Dağlı ise omuzundan yaralandı, ancak bir süre çatışmaya devam etti. Ardından bayıldı. Bu sırada araçta bekleyen 4'üncü saldırgan liderlerini almak için indi ama 3 teröristin de ölü olduğunu anlayınca araca geri binerek uzaklaştı. Görgü tanıkları sürücü teröristin yaralı olduğunu söyledi.

PLAKASI: 34 US ....
Trafik Vakfı'nda çekici sürücüsü olarak çalışan Ferit Özcan da yaralandı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralı trafik polisleri Mehmet Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş ise, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olay yerine ise ilk olarak Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yarım saat sonra da İstanbul Valisi Muammer Güler gelerek incelemelerde bulundu. Sokağı izleyen MOBESE kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Kaçan aracın plakası "34 US ...." olarak açıklanırken, sürücünün de yaralı olabileceği belirtildi. Polis ekipleri bölgede çok geniş çaplı operasyon başlattı.

CÜZDANI KURTARDI
112 görevlileri saldırıda yaralanan Ferit Özcan'ın gömlek cebindeki cüzdanın hayatını kurtardığını belirterek, "Kol ve omzundan yaralanmıştı. Göğsüne de bir kurşun isabet etmiş. Ancak kurşun gömleğin sol cebindeki cüzdana denk gelmiş. Cüzdanı olmasaydı, belki de şimdi hayatta olmayacaktı" dedi.

Mustafa KAYA - Güngör KARAKUŞ - Erhan DOĞAN - Deniz DERİN - Rıdvan TEZEL - Ferit ZENGİN Önder ŞUŞOĞLU - Recai KÖMÜR - Umut TÜTÜNCÜ - Canan YILMAZ /
SABAH
Haberin fotoğrafları