kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başsavcı ve avukat "Anafora" tutuldu

Emekli albay, hakim, emniyet müdürü ve polislerin yakalandığı operasyon genişliyor. Emekli askeri başsavcı ve Ergin kardeşlerin avukatı gözaltına alındı..
İzmir polisinin Ahmet Tekin Baykal'ın liderliğini yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne karşı düzenlediği ve Sikorsky helikopterinin kullanıldığı "Anafor" operasyonunda gözaltına alınan kişilerin sayısı 64'e yükseldi. 7 kişinin de arandığı bildirildi. Operasyon kapsamında dün Aydın'da emekli askeri başsavcı H.Ç. ile ile Ergin kardeşlerin avukatı da gözaltına alındı. Karagümrük Çetesi'nin liderleri olarak bulunan Vedat ve Sedat Ergin kardeşlerin avukatı E.B. de gözaltına alındı.

GİZLİ TÜNELLER BULUNDU
H.Ç.'nin daha önce gözaltına alınan R.S.U. ve emekli albay Y.Y. ile birlikte Baykal'ın Yargıtay'daki dosyaları için yargı üyelerine etki yapmaya çalıştığı belirtildi. Bu arada Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğinde yapılan aramalarda ise yüksek miktarda para ile birlikte gizli tüneller bulundu. Çete elemanlarının çiftlikte, çek ve senetlerini ödemeyen kişilere bazı odalarda işkence yaptığı ileri sürüldü. Zanlıların öldürdükleri kişileri, çiftlikte gömmüş olabileceği ihtimaline karşı ekiplerin ceset araması da yaptığı öğrenildi. Zanlıların cuma adliyeye çıkarılacağı bildirildi. Geçtiğimiz pazartesi sabah erken saatlerde 11 ilde eşzamanlı başlatılan operasyona 500 polis katılmış. Operasyonda Ankara'dan getirilen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky helikopter de kullanılmıştı. Baykal'la beraber 62 kişi gözaltına alınmıştı.