kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alışveriş çılgınlığına indirim gazı

Esra ÇORUH
28.06.2008
Mağazalar erken indirimlere girerek alışveriş keyfini artırdı. Bu indirim fırsatlarını değerlendirirken, önümüzdeki sezonda da giyebileceğiniz parçaları almak en akıllıcası. Mor bir bluz veya zincir saplı bir çanta bulursanız, kaçırmayın..
Alışveriş tutkunlarının keyfine diyecek yok. Neredeyse bütün mağazalar birbiriyle yarışırmışcasına yaz indirimlerine erkenden girdi. Temmuz ayından önce indirime girmeyen birçok marka, yüzde 50'lik indirim fırsatlarıyla alışveriş meraklılarının yüzünü güldürdü. Tabii buna hiçbir itirazımız yok! Yurtdışıyla aynı anda, hatta kimi marka için erken bir indirim dönemi içerisindeyiz. Ama sadece indirimde diye alışveriş çılgınlığına kapılmak büyük bir yanlış. Bu dönemi bilinçli alışveriş yaparak geçirmek, hatta önümüzdeki sezonda da giyebileceğiniz parçalar almak, akıllı bir yatırım olacaktır. İşte hem şimdi moda olup indirim döneminde bulabileceğiniz hem de sonbahar-kış sezonunda da rahatlıkla giyebileceğiniz parçalar.

DAR ELBİSE
Yaz sezonunda elbise başrolde. İndirimden en rahat bulabileceğiniz parçalardan biri olduğuna da hiç şüphe yok. Özellikle sonbahar-kış sezonunda moda olacak vücuda oturan dizaltı elbiselerin peşinde olun. Mor ve yeşil gibi canlı renkleri seçebileceğiniz gibi bu kesimdeki desenli elbiseleri, önümüzdeki birkaç ay boyunca giyebilirsiniz.

BOHEM GÖMLEKLER
Son zamanların öne çıkan trendlerden birisi de bohem görüntü. Uzun elbiseler, beyaz hippivari gömlekler, düz sandaletler... Özellikle beyaz bohem tarzı gömlekleri sonbahar-kış sezonunda da rahatlıkla giyebileceğiniz için indirimden bir tane almakta fayda var.

MOR RENK
Mor, ilkbaharyaz sezonundaki koleksiyonlarda bolca yer buldu. Yeni sezonda da mor bir bluz, triko, elbise gibi parçaları göreceğiz. Siyahla tamamlayabileceğiniz mor kıyafet veya aksesuarlarla hem trendy görüneceksiniz hem de hesabınızı bilmiş olacaksınız.

FEMİNEN KOLYELER
Feminen çizgide, uzun olmayan, boyun kısmında biten kısa kolyeler öne çıkıyor. İndirim döneminde kıyafetinizi zenginleştirecek tarzda kolyeleri almaya çalışın. Çünkü düz hatlı bir kıyafeti canlandırmanın yolu bu tür kolyelerden geçecek. Özellikle renkli taşlı bir şeyler bulmaya çalışın, pişman olmayacaksınız.

ZİNCİR SAPLI ÇANTA
Zincir saplı bir çanta almanın tam zamanı. Şanslıysanız indirimden bulabileceğiniz zincirli çantalardan bir sonraki sezon daha sık görmeye başlayacağız. Tabii ki tercihiniz siyahtan yana olsun ama mor, kırmızı gibi renkleri de gözardı etmeyin.

SİYAH AYAKKABI
Siyahın yaz sezonunda ne işi var demeyin! Dikkatinizi çektiyse, siyah ayakkabılar vitrinleri süslemeye devam ediyor. Bu ayakkabı modellerinden daha klasik tarzda olanları, sonbaharkış sezonunda da giyebilirsiniz. Ayrıca yeni sezonda platform tabanlı ayakkabılar çok var. Eğer platformlu siyah ayakkabı bulursanız, sakın kaçırmayın. Ama klasik siyah ayakkabılara sakın "Hayır," demeyin!

BOL PAÇA PANTOLON
Bol paça pantolonlar hayatımıza kesin bir dönüş yaptı. Yani şimdi alacağınız bir modeli, önümüzdeki sezonda da giyebilirsiniz. Renkli ve kumaş olanları daha makbul.
Haberin fotoğrafları