kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yürekleri hoplatan moda haftası

Esra ÇORUH
28.06.2008
Sao Paulo Moda Haftası'nda 2009'un öne çıkacak mayo ve bikini modelleri tanıtıldı. Brezilyalı mankenlerin taşıdığı tüm modeller, plajların renkleneceğinin sinyallerini veriyor..
Modanın merkezleri Paris, Milano, Londra, New York olarak kabul edilse de, moda takvimlerinde Sao Paulo Moda Haftası da yerini alır oldu. Özellikle Brezilya'nın gelişen moda sektörü yaratıcı tasarımlarla birleşince, Brezilya'da doğan markaları da çok sık duymaya başladık. Bikinileriyle dünya plajlarına ulaşan Rosa Cha, sörf kıyafetleriyle başlangıç yapıp şu an dünyaya kendini kanıtlayan farklı tasarımlarıyla Osklen, Giselle Bündchen'in favori markası Colcci, el boyaması tişörtleriyle adını duyuran ve alternatif koleksiyonlar sunan Ellus bunlardan sadece birkaçı. Sao Paulo Moda Haftası'nda, 2009 yazının tanıtıldığı defilelerde sunulan kıyafetlerde, bütün markaların ortak noktası ise canlı renkler oldu. Fuşyaların, turuncuların, sarıların hakim olduğu koleksiyonlar, önümüzdeki yazın çok canlı geçeceğini de müjdeliyor. Yaza yakışan bu renkler, beyaz ve bej tonlarıyla birleşince daha da cazip hale geliyor.

PODYUMDA ÇIPLAK DUŞ

Dünya plajlarında ünlü isimlerin de tercih ettiği bikini ve mayo markası Rosa Cha, 2009 yazında popülaritesini daha da koruyacak gibi görünüyor. Erkek koleksiyonunu, ilk kez düzenlediği ayrı bir defileyle tanıtan marka, erkekler için de farklı tasarımlara imza attı. Markanın, yeşil, kırmızı ve haki renklerin hakim olduğu koleksiyonlarında yer alan, bikini ve mayoları tamamlayan kargo şortların da önümüzdeki yıl plajlarda görüleceğine hiç şüphe yok. Üstelik defile başlangıcında, sahneye kurulan duşta erkek mankenin çıplak duş alması da markanın cesaretinin kanıtı oldu. Gerçi duş sahnesi yeteri kadar yaratıcı değildi. Daha önceden aynı sahne, Milano Moda Haftası'nda, D Squared markası tarafından uygulanmıştı. Ama seksi modelleriyle kadınların favori markası olan Rosa Cha, erkeklerin de seksi olabileceğini kanıtlamak istemiş olmalı... Bu arada, markanın 'küçük tasarımlar' kuralını değiştirmeyerek hazırladığı küçük erkek mayolarını, her erkeğin üzerinde görmemeyi umuyoruz! Brezilyalı kusursuz vücutlar, küçük seksi tasarımlarla birleşince, markanın tasarımcısı Amir Slama'nın işi de kolaylaşmış oluyor. Ne de olsa, bu kadar seksi tasarımlar ancak bu harika vücutlarla birleşince daha cazip hale geliyor.
Haberin fotoğrafları