kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
2006'da cesedi bulunan Şaribu'nun öldürülmesi için bizzat Rezak'ın (sağda) emir verdiği belirtiliyor. Ancak hâlâ süren mahkemede Rezak'ın danışmanı ölüm cezası istemiyle yargılanıyor. Danışman, ilişki yaşadığı Moğol kadını kendisine şantaj yaptığı için öldürttüğünü söylemişti.

Başbakan Yardımcısı metresini öldürttü

İbrahim kendisine yönelik suçlamalara karşı Başbakan Yardımcısı'nı hedef aldı: Metresi olan Moğol mankeni öldürttü, suçu danışmanının üstüne attı..
Son günlerde Malezya siyaseti hiç olmadığı kadar büyük iddialar ve suçlamalarla çalkalanıyor. Muhalefet lideri Enver İbrahim'in iktidara yakın bir yardımcısı tarafından "fiili livata" ile suçlanması sonrası, ülke yeni bir skandalla sarsılıyor. Türk Büyükelçiliği'ne sığınarak günlerce Türk basınının manşetlerinde yer alan İbrahim, kendisine komplo yapmakla suçladığı iktidara karşı çok sert bir taaruza geçti. İbrahim, Moğol manken Altantuya Şaribu'nun (28), 2006'da öldürülmesi olayının ardında, Başbakan Yardımcısı Necip Rezak'ın olduğunu iddia etti. Dün basının karşısına çıkan İbrahim, Şaribu'nun, Rezak'ın metresi olduğunu, genç kadının öldürülmesini de Rezak'ın emrettiğini söyledi. İbrahim, "Rezak olayı üstüne almıyor. Suçu danışmanının üzerine yıktı. Danışmanı ölümle yargılanırken kendisi suçsuzmuş gibi sessiz kalıyor" dedi. Konu hakkında çok önemli delillere henüz yeni ulaştığını ve önemli belgeleri birkaç gün içinde tüm dünyaya açıklayacağını söyledi.

'MANKENİ HİÇ GÖRMEDİM'
Rezak ise, mankenle ilişkisi olmadığı gibi kendisini hiç görmediğini söyledi. "Hepsi Enver'in hakkındaki suçlamaları unutturma çabası" dedi. İki politikacı söz düellosunu sürdürürken, İbrahim'in iddialarının arkasındaki isim olan özel dedektif Balasubramaniasm Perumal basın toplantısı düzenledi. "Baskılar nedeniyle Rezak'ın cinayetle bağlantısı olduğunu söyledim. Tümü yalan" dedi. Ülkenin önde gelen gazeteleri de, "Seks ve yalan politikayı zehirliyor. Kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor belli değil" diye yazdı.
Haberin fotoğrafları