kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu da sportif 'it bag'

Burcu ALDİNÇ
28.06.2008
Marka çanta çılgınlığı çığ gibi büyüyor. Artık spor markaları bile gözünü lükse dikti ve sınırlı sayıda üretilen sportif 'it bag'leri piyasaya sundu. Üstelik bu özel çanta ve kemerler fonksiyonellikleriyle de dikkat çekiyor..
Eskiden çantalar sadece kıyafetin tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkardı. Oysa şimdilerde iş değişti ve çanta, 'para', 'zevk' ve 'statü' göstergesi olmaya başladı. 'It bag' kavramı hayatımıza girmişti bir kere. 'Lüks çanta' kadınlar için vazgeçilmez olunca, markalar da gözünü lükse çevirmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda da spor markası Puma, Urban Mobility koleksiyonu ile lüks aksesuar kategorisine giriş yaptı. Şehirli kadın ve erkekler için tasarlanan çantalar, şehir karmaşası içinde telaş yaşayanlara pratik çözümler getirmeyi amaçlıyor.

X-RAY'DE ÖTMEYEN KEMER
Koleksiyonun en ilgi çekici taraflarından biri hiç kuşkusuz X-Ray cihazında ötmeyen kemerleri. Havalimanı telaşında kemer çıkarma devri bu kemerler sayesinde sona erecek gibi gözüküyor. İki ayrı boyda, metal parça kullanılmadan yapılan kemerler son derece de gösterişli. Zaten koleksiyondaki ürünlerin temel amacı, günümüz koşullarında seyahat etmenin getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak. Bu nedenle de çanta ve valizlerde darbelere karşı dayanıklı özel ahşap paneller kullanılmış. Yani anlayacağınız, koleksiyondaki parçalarda fonksiyonellik ön planda tutulmuş. Çantalar, kıvrık dişbudak ağacı ve hava koşullarından etkilenmeyen kumaştan üretilmiş. Ayarlanabilir askılar, tek elle açılabilen iç gözler de çantalarda öne çıkan bazı özellikler. Urban Mobility koleksiyonu, kemer ve çantayla da sınırlı değil. Küçük kargo çanta, kabin içi tekerlekli çanta ve belge cüzdanı koleksiyondaki parçalardan bazıları. Tüm bunlar da, seyahatte hayatınızı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış. Örneğin küçük kargo çanta, bilet ve seyahat belgelerinin rahatça taşınabilmesi için bir dış ve iki iç cebe sahip. Belge cüzdanı da yine havalimanlarında checkin'den sorunsuzca geçebilmeniz için düşünülmüş. Cüzdanın ön tarafındaki ahşap panelin içinde, kredi kartlarını, uçak biletlerini, pasaport ve sim kartları koymak için özel bir cep var.

GERÇEKLİK ÇANTASI

Puma'nun Urban Mobility serisindeki çantaların fiyatları ise 200-300 YTL arasında değişiyor. Tasarımları ve kullanım özellikleriyle yeni ve farklı bir 'it bag' olmaya aday bu çantalara şimdi bir yeni bir model daha eklendi: The Reality Bag (Gerçeklik Çantası). Londra'daki ünlü The Serpentine Gallery ile işbirliğine giren marka, bu yeni çantası için tasarımcı John Armleder'le tasarlattı. The Reality Bag'in üzerindeki amblemi John Armleder tasarladı. Ama sadece bin adet üretilen çantaların her birinde, farklı bir tasarımcının çalışmaları var. Bir kere çantaların hepsinde seri numarası yer alıyor. Bu sayede kaçıncı çantanın sizde olduğunu görebiliyorsunuz. Çantaların daha da özel olabilmesi için Armleder, John Tremblay ve Philippe Decreuzat gibi birçok ünlü tasarımcıyı da The Serpentine Gallery'ye davet etmiş ve her birinden bir çantanın içine tasarımlar yapmasını istemiş.

YARDIMSEVER ÇANTALAR
Urban Mobility serisi geçtiğimiz aylarda V2K mağazalarında satılmaya başlanmıştı. The Reality Bag ise şimdilik sadece Puma'nın İstinye Park Alışveriş Merkezi'ndeki mağazasında satılıyor. Fiyatı ise 2 bin 280 YTL. Ama bu çantayı aldığınızda 100 doları The Serpentine Gallery Öğrenci Eğitim Programı'na gidiyor. Kısacası hem fonksiyonel, spor bir 'it bag'e sahip oluyorsunuz hem de yeni tasarımcıların yetişmesine katkıda bulunuyorsunuz...
Haberin fotoğrafları