kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Evde tek başına

İlknur Akman
28.06.2008
Minik bebeğinizle eve geldiğinizde çeşitli endişelere kapılabilir, panik yaşayabilirsiniz. Ama unutmayın, doktorlar bebeklerin göründüğünden çok daha dayanıklı olduğunu söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Evde tek başına
Evde ilk günler gerçekten zor. Bebeğinizin dilini anlamaya çalışıyor, zaman zaman ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Yeterince emdi mi, gazını çıkardı mı, ya üşütürse gibi kaygıların ise ardı arkası kesilmiyor. Bu dönemde uzmanlar annelere önce ne kadar fazla alabiliyorlarsa o kadar çok yardım almalarını öneriyor. Çünkü bu, annenin bir an önce eski gücüne kavuşması için gerekli. Bir de eve döndüğünüzde evinizin bir otel veya kafe gibi kullanılmamasına özen göstermelisiniz. Elbette aileniz ve arkadaşlarınız bebeği görmek isteyecektir ama ziyaret ederken üzerlerine düşeni yaptıklarından emin olmalısınız.

UYKUSUZ KALMAYIN
Birçok kadın eve döndüğünde günlerce evden çıkmak istemeyebilir. Çok sayıda kadın tüm vaktini yeni doğan bebeklerine adadığı için, akıllarına gelen en son şey evden dışarı çıkıp kendilerini hayatın hızlı akışına bırakmak... Bu aslında tamamen normal bir tepkidir, zaten doktorlar da içinizden ne geliyorsa onu yapmanızı öneriyor. Böylece doğum sonrası daha kolay toparlanabilir ve bebeğinizle vakit geçirebilirsiniz. İlerleyen aylarda bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda uyku düzeniniz daha da bozulacağı için kendinizi daha da yorgun hissedeceksiniz. İlk başlarda uyku düzeninizi iyi ayarlayın, bebeğiniz uyurken (günde ortalama 16 saat uyuyacaktır) ev işleri yapmak yerine, bu zamanı uyku ihtiyacını karşılamak ve dinlenmek için kullanın.