kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Kara kuvvetlerimiz dünyanın örnek askeri güçlerinden biri

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Kuvvetleri'nin, donanımı, disiplini, yüksek görev bilinci, caydırıcı niteliği, modernizasyonu ve değişen şartlara adaptasyonu ile dünyanın örnek askeri güçlerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'a kutlama mesajı gönderdi. Binlerce yıllık köklü ve şerefli bir geçmişe sahip olan Kara Kuvvetleri'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Türk Ordusu, kahramanlıkları ve şanlı tarihiyle Yüce Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi'dir" dedi.

Donanımı, disiplini, yüksek görev bilinci, caydırıcı niteliği, modernizasyonu ve değişen şartlara adaptasyonu ile dünyanın örnek askeri güçleri arasında bulunan Kara Kuvvetleri'nin başarılarının her türlü övgünün üstünde olduğunu vurgulan Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Üstlendiği uluslar arası görevlerde de tüm dünyanın takdirini toplayan Kara Kuvvetlerimiz, dünya ve bölge barışına da önemli katkılarda bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır tüm unsurları ile teröre karşı amansız bir mücadele sürdürmektedir. Kara Kuvvetlerimizin bu mücadele içinde önemli bir yeri vardır. Devletimizin kararlılığı milletimizin desteği ve Silahlı Kuvvetlerimizin üstün gayretleri ile bu tehdit mutlaka ortadan kaldırılacaktır.

Ülkesi için canını vermekten çekinmeyen şehitlerimiz, milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olarak sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaktır. Onlar milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlılarımızdır. Bizler vatanımıza ve Cumhuriyete aynı şuur ve kararlılıkla ilelebet sahip çıkacağız.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan ve Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünün timsali olan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duyuyorum.

Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

(ANKA)