kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Abdullah Gül

Erivan kapısı futbol topunun ucunda

DUYGU GÜVENÇ - ANKARA
Milli Takım'ın 2010 Dünya Kupası elemelerinde 6 Eylül'de Ermenistan ile Erivan'da oynamaya hazırlanması Ankara'da açılım beklentisini artırdı..
Almanya ile Avrupa Kupası'nda yarı finalde karşılaşan Türk Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçını 6 Eylül'de Ermenistan ile Erivan'da oynamaya hazırlanırken, Erivan- Ankara arasında da gayri resmi diplomasi trafiği başladı. Ermenistan'daki yönetimin "diyaloğa hazırız" mesajının ardından şimdi Ankara, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 6 Eylül'deki maça davet etmesini bekliyor. Sarkisyan'ın "davet etmeyi düşünüyorum" dediği Gül'e mesaj gelirse, Ankara bunu "olumlu" değerlendirecek.

MEKTUBA YANIT
Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'daki seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a gönderdiği, açılım beklentisini dile getiren mektuba, Erivan'dan olumlu yanıt geldi. Ardından ABD'deki Ermeni diasporası da geçtiğimiz ay Türkiye'ye ılımlı mesaj gönderince, bugüne kadar Ermenistan ile diyalog başlaması için "soykırım iddialarından vazgeçilmesini, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki işgalini sona erdirmesini ve Bağımsızlık Bildirgesi'ndeki Türkiye'den toprak iddialarından vazgeçmesini" şart koşan Ankara, bu koşullar yerine gelmeden de iki ülke arasında bazı açılımların başlamasına hazırlanıyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "ilişkilerin düzeltilmesi için yeni adımlar atabileceğini" ve Cumhurbaşkanı Gül'ü Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan'a davet etmeyi düşündüğünü belirten açıklamaları değerlendirilmeye alındı. Türkiye, Erivan'dan henüz resmi davet gelmemesine karşın böyle bir mesaja "olumlu" bakıyor.