kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zengin sporu değil

- Spor deyince futbol anlaşılan bir ülkede yaptığınız spor dalını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Ö.C:
Türkiye'de su sporları, motor gücüne bağlı su eğlencesinin ötesine geçememiş, banana, ringo, jetski ve parasailing olarak biliniyor. 1999 öncesi Avrupalıların tatil anlayışını tanıma imkânım oldu. Akyaka'daki Yücelen Otel'in sahibi Hamdi Yücel Gürsoy'a gittim. Sermayem yoktu, öğrenciydim. Rüzgâr sörfünü anlattım. "Rüzgârdan yararlanarak bir tatil konsepti üretelim," dedim. Bana inandı ve işe başlamamız için bir tane rüzgâr sörfü ve bir yıl sonra da bir tane kiteboard hediye etti. Şu anda bu sporda Akyaka, Türkiye'nin bilinen en iyi markalarından biri. Gökova Rüzgâr Kiteboard Okulu da, Türkiye'nin en iyi eğitim verilen kitesurf okullarından biri oldu. Dünyanın her yerinden öğrencilerimiz geliyor, yedi yaşından 70 yaşına kadar. Galip Gürel, Ardıç Gürsel, Cem Boyner gibi kitesurf'ü bizim kadar sevenleri söylemeden geçemeyeceğim.
- M.C: Bir gün bir baba ile kızı, uçurtmaları kurarken yanımızdan geçti. "Biraz izleyebilir miyiz babacığım?" diyen kızına babanın cevabı şuydu: "Nasılsa yapamayacaksın, bu zengin işi." Çok üzüldüm.
- Ö.C: D.A.K.A.R adlı bir kulübümüz var. Bir kulüp çatısı altında bu işi yapmak, zengin işi değil. Otel personelinin çocuklarına bile bedelsiz öğretiyoruz. Yapmak isteyenlere kapımız açık.