kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ronaldo hakkında

Burcu ALDİNÇ
* Ailesi: 5 Şubat 1985'te Maderia'da dünyaya geldi. Babası Jose Dinis, ona en sevdiği aktör olan ve daha sonra Amerikan başkanı seçilen Ronald Reagan'ın ismini verdi. Ailenin en küçüğü olan Ronaldo'nun bir ağabeyi ve iki ablası bulunuyor. Anne-babası yıllar önce boşanmış ve babası 2005 yılında alkole bağlı bir hastalık yüzünden ölmüş.

* En iyi zamanları: Manchester United'la bu sezon İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğu tattı. Yine bu sene, Manchester United Şampiyonlar Ligi kupasını aldı. Golleri ve performansı sayesinde Manchester United'ın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu seçildi.

* En kötü zamanları: 2006 Dünya Kupası'nda Wayne Rooney'in kırmızı kart görmesinden sorumlu tutuldu. Bu dönemde Manchester'dan ayrılması gerektiğini düşündü çünkü taraftarların gözünde nefret edilen adam ilan edilmişti.

* O ne söylüyor? "Asla kimseye söz vermem. Anneme de söz vermem, taraftarlara da. Aslında vermek isterdim ama geleceğin ne getireceğini kimse bilemez." Manchester United, Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra....

*
Başkaları onun için ne söylüyor? "Eğer onun kadar yetenekli doğmuş olsaydım, onun kadar sıkı çalışmazdım." 2001 yılında Dünyanın En İyi Futbolcusu seçilen Luis Figo.