kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'la aşk gibi hastalıklı bir ilişkim var

İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul'la aşk gibi hastalıklı bir ilişkim var
- '36 Poz' sergisi; Bıçak Sırtı ve yurtdışı gezilerinizde çektiğiniz fotoğraflardan oluşuyor. 20 yıldır fotoğraf çekiyorsunuz, '36 Poz'da gördüklerimiz daha yakın süreçten kareler. Nasıl bir seçki yaptınız?
- Kendime fotoğrafçı diyemem. Fotoğrafçılara ayıp olur. Serginin ortaya çıkması çok tesadüfi oldu. Arkadaşım Elif Kaynatan, serginin düzenlendiği salonun yöneticisi ve bana böyle bir teklifte bulundu vaktinde. Fikir hoşuma gitmişti ama gerçekleşeceğini hiç düşünmemiştim.'36 Poz' sergisindeki fotoğraflar son dört-beş senede, Leica ile çektiğim fotoğraflardan oluşuyor. Aslında bir konsepti de yok. '36 Poz' diyerek kılıfına uydurduk diyelim.

- Yaşadığınız şehirle olan ilişkiniz nasıl?
- Biraz hastalıklı, aşk gibi. Bazen çok canımı sıkıyor ama yine de yakamı kurtaramıyorum. Bu şehirde yaşayıp bu şehrin olumsuzluklarından kaçmayı öğrenmeye çalışıyorum. Çok seviyorum İstanbul'u.

- Türk sinemasında sizi son dönemlerde en çok heyecanlandıran filmler hangileri?
-
Kader.

- Özellikle tercih ettiğiniz bir ülke sineması var mı?
- Alman sineması. Bir de yeni dönem Rus sineması çok etkileyici. Belli bir ülke peşinde koştuğum pek yok aslında, hepsini takip etmeye çalışıyorum. Bangkok Film Festivali'ne Anlat İstanbul'la katıldığımız zaman, Tayland sinemasıyla tanıştım mesela. Pen-Ek Ratanaruang'dan etkilendim.

- Yeni dönem için düşündüklerinizi ve hayata geçirmek üzere olduğunuz projeler neler?
- Çalışma koşulları düzelene kadar dizi çekmek istemiyorum. Bıçak Sırtı'nı çekerken ekip olarak kaliteyi korumak için kendimizden çok fazla şey verdik. Türk dizi sektöründeki çalışma koşulları, dizi süreleri değişmek zorunda. Üzerinde çalıştığımız ikiüç tane sinema projesi var. Bunların olgunlaşmasını bekliyorum. Hepsinin zamanı gelecek. Ama önce biraz dinlenmem lazım... Çok yakın süreçte çıkacak olan üçüncü albümüm Dut Ağacı'nın kayıtlarını Bıçak Sırtı'na başlamadan önce bitirmiştim. Ticari kaygılar yaşamadan yaptığım bu albümde bana eşlik eden çok sevdiğim sanatçılar da oldu: Halit Ergenç, Özge Fışkın, Levent Yüksel, Cem Yıldız, Sezgi Olgaç, Aylin Aslım ve Adile Yargı.