kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Cheesecake

Bisküviler robottan geçirin. Tencereye koyup, yağ ilave edip beş dakika kavurun. Cam bir tepsiye yayın. Malzemeyi kaşığın tersi ile bastırın. Karışımı buzdolabında bir saat bekletin. Krem şanti, labne peyniri veya lorla karıştırın. Limon suyu ve kabuğu ilave edin. Bisküvilerin üzerine yayın. Kompostonun suyunu süzün. Vişneleri peynirli karışımın üzerine dizin. Vişnenin suyuna, nişasta ve şeker koyup, muhallebi gibi pişirin. Ilınınca vişnelerin üzerine dökün. 20 dakika buzlukta sonra alt rafta bir gece bekletip, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
* 1.5 paket pötibör bisküvi
* 150 gr margarin
* 2 limon kabuğu
* 1 limon suyu
* 1 kase krem şanti
* 1 paket labne peyniri veya tuzsuz lor peyniri
* 1 kavanoz vişne kompostosu veya şeftali
* 1 çay bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası

Pırasalı krep
Krep hamuru ile krepleri hazırlayın. Pırasaları uzunlamasına kesin ve ince ince kıyın. Diğer yanda kırmızı soğanı yağda kavurun. Pırasaları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşte alıp içine kekik, kişniş, mısır, kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi koyup, karıştırın. Bu hazırlanan iç malzemesinden kreplere koyup, sarın ve tepsiye dizin. Kalan peyniri üzerine serpip, eriyene kadar fırında tutun. İki kaşık kremayı tavada eritip üzerine gezdirin.

MALZEMELER
*
2 adet yumurta
* Yarım kilo süt
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı kişniş
* 1 çorba kaşığı tereyağ

İçi için:
*
500 gram pırasa
* 1 kase mısır
* 1 kase kaşar rendesi
* 1 adet kırmızı soğan
* 2 çorba kaşığı krema
* Tuz
* Karabiber

Sucuklu tarhana çorbası
Tarhanayı bir bardak suyla ıslatın ve bir saat bekletin. Tencereye beş bardak su koyup kaynayınca, tarhanayı yavaş yavaş tencereye aktarın. Karıştıra karıştıra pişirin. Top top olmamasına özen gösterip, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sucuğu dilim dilim kesin, tavada tereyağlıyla kavrun. Çorbanın üzerine dökülüp, naneyle servis yapın. Kırmızıbiber de koyabilirsiniz.

MALZEMELER
*
50 gram sucuk
* 4 çorba kaşığı tarhana
* 2 çorba kaşığı tere yağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 5 bardak su
*1 çorba kaşığı kuru nane