kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çanakkale ve Antalya'daki yangınlar kontrol altında

Yeni Haber
Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Yalova köyü yakınlarında üç gün önce çıkan ve dün akşamüstü kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 100 hektar ormanlık alan ile 100 hektar tarım arazisinin zarar gördüğü yangının kontrol altına alınmasının ardından başlatılan soğutma çalışmaları, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor.

Yetkililer, hava şartlarında anormal bir değişiklik olmadığı sürece yangının tekrar büyümesi yönünde bir risk bulunmadığını bildirdi.

Yangının tarım araçlarından çıktığının tespit edildiğini belirten yetkililer, köylülere, özellikle rüzgarlı havalarda anız yakmamaları konusunda uyarıda bulunuyorlar.Bu arada, müdahale için diğer illerden gelen yangın söndürme uçakları, arozöz ve ekipler de bölgelerine dönmeye başladı.

Bu arada Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Kanyonu'nda dört gün önce çıkan ve ilerleme tehlikesi bulunmayan yangın, iç kesimlerde halen sürüyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Park olan kanyonda 18 Haziran'da öğleden sonra çıkan ve ilerlemesi durdurulan
yangın, daha önceden devrilen ve saha içerisinde bırakılan ağaç gövdelerinin yanış sürelerinin uzun olması nedeniyle, iç kesimlerde
devam ediyor.

Kara ekipleri bölgenin yakınında ve çevrili alanlarda tedbirlerini sürdürürken, yayılma tehlikesi bulunmayan yangına, bu sabah saatlerinde
de yangın söndürme helikopteriyle su atılarak havadan müdahale yapıldı.Yangının iç kısımlarda hava ve bölgenin şartları nedeniyle bir kaç gün daha sürebileceği belirtiliyor.

AA