kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den galibiyet yorumu: Mucizeydi

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Takımın yarı finale yükselmesiyle ilgili, ''Açıkçası 1-1 olması bir mucizeydi benim için. Ama 1-1 olduktan sonra kazanacağımızdan şüphem yoktu'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Huber Köşkü'nden Sultanahmet'teki Four Seasons Oteli'ne geçti.

Burada yaklaşık 1.5 saat kalan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eşi Hayrünnisa Gül ile Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesine gitmek için otelden ayrıldı.

Bu sırada gazetecilerin, A Milli Futbol Takımının 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Gül, Milli Takım'ın çok büyük bir sevinç yaşattığını söyledi.

Bütün Türkiye'nin çok büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ''Sadece Türkiye değil, çok büyük bir coğrafya aslında. Ekranlarda hep gösterdiler, dünyanın dört bir yanında... Böyle bir hediyeyi Türkiye'ye hediye eden sporculara, bütün kadroya, teknik takıma gerçekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum o mutluluk devam edecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Yarı finale mi, finale mi gideceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Her ikisine de gideriz'' karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin, ''Başbakan'la bir anlaşma yaptığınız söylendi. Başbakan'ın, 'Yarı finale ben gideyim, finale siz gidin' dediği yönünde...'' demesi üzerine de, ''Öyle söyledik, ama bundan sonra hepsine beraber de gidilir'' dedi.

KUTLAMALARDA HAVAYA ATEŞ EDİLMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, maç sonrasında Türkiye'nin dört bir yanında havaya ateş edilmesi sonucu yaralananlar olduğunun anımsatılması üzerine de, 'Bu çok kötü doğrusu. O kadar ikaz edildi. O golleri atan futbolcular bile ikaz etti. Antrenörler söyledi; 'Yeter ki ne olur böyle şeyler yapmasınlar, sevincimiz başkalarının üzüntüsü olmasın'. Herkes ikaz etti. Bir daha olmaz inşallah'' dedi.

Milli Takımın başarısının büyük bir coşkuya neden olduğunu vurgulayan Gül, ''Demek ki hepimiz ne kadar çok mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''O anı sormak istiyorum. Nasıl yaşadınız o anı? Kaybettiğimizi düşünürken gol attık'' sorusu üzerine de, Cumhurbaşkanı Gül, ''Açıkçası 1-1 olması bir mucizeydi benim için. Ama 1-1 olduktan sonra kazanacağımızdan şüphem yoktu. Ama o beraberlik golünün gelmesi, Semih'in golünün gelmesi gerçekten mucizeydi. Ben öyle düşünüyorum'' yanıtını verdi.

''MUCİZELER, HAK EDİYORSAN GELİYOR''

Cumhurbaşkanı Gül, ''Mucizelere inanır mısınız?'' sorusuna, ''Oldu işte yaşıyoruz. Görüyorsunuz Türkiye nasıl büyük bir sevince birden bire girebiliyor. Sadece Türkiye değil, bunun altını çiziyorum. Çok büyük bir coğrafyada...'' yanıtını verdi.

Devlet başkanlarından tebrik telefonları alıp almadığı sorulan Cumhurbaşkanı Gül, ''Onları beraber yaşayacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ilk golün ardından bir golün gelmesinin zor olduğunu ifade ederek, ''Açık konuşacak olursam beklemiyordum. Mucize dedim ya zaten. Mucizeler de tek başına gelmiyor, hak ediyorsan geliyor. O kadar çalıştılar, koştular, mücadele ettiler, sonunda mucize geldi'' diye konuştu.

Gül, soruların ardından eşi Hayrünnisa Gül ile otelin önünde bekleyen çocuklarla fotoğraf çektirdi. Çocuklarla futbol üzerine sohbet eden Gül, çocuklara destekledikleri takımı sordu. Çocuklardan ikisinin ''Fenerbahçe'' demesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ''İşte orada kaybettik'' diye espri yaptı.