kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alevler Gelibolu'da asırlık topları patlattı

Recep AKTEPE-Gürkan DÜZENLİ-Öner ŞAN Halim AKÇA -
Gelibolu'daki orman yangınında, savaştan kalma patlamamış top mermileri infilak edince ekipler zor anlar yaşadı. Antalya'da ise 4 ayrı noktada çıkan yangınlarda yerleşim yerleri tehlike atlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alevler Gelibolu'da asırlık topları patlattı
Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları da başladı. Son 5 günde, Antalya'da 4, İzmir, Çanakkale, Muğla ve Zonguldak'ta da birer olmak üzere 8 ayrı yerde orman yangını çıktı.

* Çanakkale'nin Ecebat ve Gelibolu ilçeleri arasındaki Ahmetören mevkisinde geçen çarşamba balya makinesinden sıçrayan kıvılcımların anızları tutuşturmasıyla başlayan orman yangını ilk gün yaklaşık 50 hektar ormanı küle çevirdi. Önceki gün, lodosun etkisiyle yeniden kontrolden çıkan ve Akbaş Şehitliği'ne dayanan yangın akşam saatlerinde İstanbulÇanakkale karayolunun kapanmasına da neden oldu. Boğazkent sitesi ile bazı müstakil evler boşaltılırken Çanakkale Savaşı'ndan kalan patlamamış top mermileri de infilak edince ekipler zor anlar yaşadı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
*
Çanakkale'de bulunan 5 uçak ve 2 helikopter ile, İstanbul'dan gelen 2 uçak ve İzmir'den gelen 2 helikopterin de müdahale ettiği yangında, karadan da 70 arazöz, 15 iş makinesi ve 500 kişi yoğun çaba sarf etti. Dün öğle saatlerinde kontrol altına alınan yangında, 100 hektar alan tamamen yanarken, 100 hektar alan da zarar gördü. Yangının çıkmasına neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan balya makinesinin operatörleri, Emin Özen (40) ve Mustafa Kaya (42) jandarma tarafından çıkarıldıkları mahkemede, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yangına neden olmak" suçundan tutuklandı.

* Antalya'da Manavgat'ın Taşağıl beldesinde dün saat 14.00'te, bir tarladaki tarım aracı patozun kıvılcımından çıkan yangın, kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgeye sıçradı. Kısa sürede yayılan ve havadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alınan yangında 25 hektar alanı zarar gördü.Yangın, rüzgâr ters yönden esmeye başlayınca yerleşim alanları için tehdit oluşturdu.

HORTUMLA KORUMA
*
Antalya merkeze bağlı Gaziler mevkisinde dün 14.30 sıralarında bir orman yangını daha çıktı. Kurşunlu Şelalesi ile Düden Şelalesi arasında çıkan yangında 35 hektara yakın alan etkilendi. Vatandaşlar, evlerinin etrafını hortumla ıslatarak önlem almaya çalıştı.

* Gölyatağı mevkisindeki bir anız tarlasında, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 20 dönüm anız tarlası ve 15 dekardan fazla makilik orman sahası yandı. Antalya'daki 2 yangını söndürmek için 4 uçak 28 sorti yaptı.
Haberin fotoğrafları