kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Çankaya müşterisi avm'de; sağlıklı ekmek ortopedik terlik ve spor salonu arıyor

Büyük şehirlerde alışveriş merkezlerinin (avm) sayısı patladı. Özellikle İstanbul ve Ankara'da yeni açılanların sayısını sektörün uzmanları bile bilmiyor. Ondan sonra da alışveriş merkezleriyle markalar arama konferansı düzenleyip, müşteri arıyor(!)
Hollandalı Corio'nun Türkiye Ceo'su Koray Özgül, Türkiye'nin hangi iline yatırım yapacaksa o şehrin insanı ne istiyor, nelerden hoşlanıyor, ona bakıyor. Diyor ki, "Ankara Çankaya'yı inceledik, bir kere sağlıklı ekmek takıntıları var. Medikal aletlere veya ortopedik terliğe meraklılar. Bir de kitapmüzik karmalı mağazaları istiyorlar."
Corio, Adapazarı'ndaki bir avm'nin açılışında Küba Dansları topluluğu getirmiş, hiç etkili olmamış. Derhal not alınmış, "Adapazarı, kendi içinden çıkanı seviyor." Özgül, devam ediyor: "Denizli bowling istiyor, Tekirdağ kendi içinden çıkmış marka."
Yeni bir avm projesi için potansiyel 28 kiracıyla İskenderun'a giden Özgül, projeyi ve İskenderunluları şöyle anlatıyor:
"Malum İskenderun çok sıcak, insanları da çeşitli. Gayrimüslimler de yaşıyor. Baktık ne yapıyor bu insanlar diye, tenisten çıkıp yemeğe gidiyorlar. Sadece kebap değil, meze yemeyi de seviyorlar."Yakında İskenderun'a, hem sıcakta kurtuluş olacak, hem de cadde keyfini yaşatacak bir proje geliyor. Arsuz yolunda Los Angeles'lı proje geliştirici Alton&Porter bir avm yapacak.