kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Millilerin golünü 850 bin kişi cepten izledi
Turkcell, önceki gün oynanan Türkiye-İsviçre maçını 850 bin kişinin cepten izlendiğinin tahmin edildiğini açıkladı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, maç sırasında, İsviçre'de 4 bin 224 kişiye kontör ve dakika hediye verildiğini açıkladı. 3 bin 435 abonesine 10 dakika, 789 Hazır Kart abonesine de 500 kontör hediye olarak yüklendiğini bildiren şirket EURO 2008 süresince sunduğu servislere bugüne kadar 282 bin 763 kişinin kaydolduğunu açıkladı. Turkcell Katma Değerli Servisler biriminin yaptığı araştırmaya göre, golleri herkesin kendi cep telefonundan ortalama 2 kişiye de izlettirdiği, bu durumda golleri yaklaşık 850 bin kişinin izlediğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Türkiye pahalılıkta ABD'yi yakaladı
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği örgütü'ne (OECD) üye ülkeler arasında yaptığı Karşılaştırmalı Fiyat Düzeyleri araştırmasının şubat ayı sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre üye ülkeler arasında en pahalı ülke Norveç en ucuz ülke ise Meksika oldu. Bu iki ülke arasında üç kattan fazla fiyat farkı bulunduğu belirlendi. En pahalı 24'üncü ülke konumuna gelen Türkiye ise fiyat düzeyinde ABD'ye yaklaştı. Şubat 2008 itibariyle aynı mal sepeti için Türkiye'de 100 YTL; ABD'de ise 102 YTL karşılığı ABD Doları ödemek gerekiyor. OECD genelinde ise Türkiye'den daha ucuz ülke sayısı 6'ya çıktı. Sıralamada Meksika, Macaristan, Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore Türkiye'den daha ucuz ülkeleri oluşturdu.

Dünyanın en büyük bira şirketi kuruluyor
Belçikalı InBev, Budweiser'in üreticisi ABD'li Anheuser-Busch'u satın almak için 46 milyar dolar önerdi. Anheuser'dan yapılan açıklamada teklifin değerlendirilmek üzere yönetim kurulunun toplanma kararı aldığı duyuruldu. Satın almanın gerçekleşmesi halinde dünyanın üretim miktarı bakımından en büyük bira şirketi kurulmuş olacak. Uzmanlar son yıllarda giderek artan maliyet ve talep azalmasının baskısı altında ezilen bira sektöründe konsolidasyon sürecinin devam edeceğine işaret ediyor. Teklif haberinin duyulmasının ardından ABD'li Anheuser-Busch'un hisseleri yüzde 2.1 oranında değer kazandı.

Oprah Winfrey yine en güçlü ünlü seçildi
Forbes dergisi, ABD'nin ünlü televizyoncusu Oprah Winfrey'i geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en güçlü ünlüsü seçti. Forbes'un "En Güçlü 100 Ünlü" listesinin ilk 10'una bu yıl medyanın ilgi odağı bir çift de girdi. Listede aktris Angeline Jolie 3., sevgilisi Brad Pitt ise 10. sırada yer aldı. Yeni evliler şarkıcı Beyonce Knowles ve Jay-Z listede sırasıyla 4. ve 7. sıraya yerleşti. Golfçü Tiger Woods listede 2. sıradaki yerini korurken, futbolcu David Beckham 5. ve oyuncu Johnny Depp 6. oldu. Listenin 8. sırasında yeniden bir araya gelen The Police ve 9. sırasında da Harry Potter kitaplarının İngiliz yazarı J.K. Rowling yer aldı. Forbes'un bu listesinde 20 sinema oyuncusu, 20 atlet, 10 müzisyen, 10 televizyon yıldızı, 5 yönetmen, 5 tanınmış kişi, 4 yazar, 4 hip-hopçu, 4 şef ve 3 manken yer aldı.
Haberin fotoğrafları