kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye enerjisini iç çekişmelere harcamamalı"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, ülke enerjisinin böyle bir dönemde kıran kırana iç çekişmelerle harcanmaması gerektiğini söyledi.

Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın TBMM Başkanvekilleri ve Meclis'teki siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıyı hatırlatarak, ''siyasetteki gelişmeleri nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Türkiye, enerjisini kıran kırana iç çekişmelerle harcamamalı. Hele hele böyle bir dönemde bunu hiç yapmamalı. Küreselleşmiş dünyadaki gelişmeleri herkes görüyor. Türkiye'nin risk primini yükseltmenin Türkiye'ye maliyetinin ne olduğunu herkesin görmesi gerekir.Kritik bir dönemden geçiyoruz. Üstüne üstlük, Türkiye terörle de mücadele ediyor. Türkiye'nin tüm kurumlarının güçlü olması gerek. Tersi olursa geçmişte nasıl ödediysek yine maliyetini öderiz. Demokratik hukukun herkesin saygı duyacağı ilkeleri var. Demokratik ülkelerde nasıl oluyorsa öyle olmalı. TBMM, halk iradesinin en üst düzeyde temsil edildiği yerdir. Oradaki siyasi partilerin bir araya gelip konuşması da önemlidir.''

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından hukuki tartışmaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''yüksek mahkemenin gerekçesinin çıkması gerektiğini'' belirtti.''Anayasa nasıl değiştirilir bunun kuralları yazılı'' diyen Gül, ''Gerekçeyi görünce nasıl bir neticeye vardıklarını göreceğiz'' şeklinde konuştu.

AA