kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Provokatör papaz istihbaratçı' iddiası

HABER MERKEZİ
Misyonerlerliğe karşı kışkırtıcı açıklamalarıyla dikkat çeken eski papaz İlker Çınar'ın, uzman çavuş rütbesiyle görev yapan askeri istihbarat elemanı olduğu iddia edildi..
Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerinin arttığı ve bunun Türkiye için tehdit olduğu yönünde açıklamalarda bulunan İlker Çınar, Emekli Sandığı'na kayıtlı "devlet personeli" çıktı. İlker Çınar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı "Uzman Çavuş" rütbesiyle görev yapan askeri istihbarat elemanı olduğu iddialarını ise yalanladı. Bugün Gazetesi'nde dün yer alan bir haberde Çınar'ın, Emekli Sandığı Mersin Bölge Müdürlüğü'ne 16.8.1992 tarihinde 706661XX sicil numarası ile kayıt olduğu ve sigorta primlerinin de bugüne kadar düzenli olarak yatırıldığı ifade edilmişti. Emekli Sandığı, Çınar'ın kuruma kayıtlı olduğunu doğrularken, hangi kamu kurumunda görev yaptığına ilişkin bilgi vermedi.

KONFERANSLAR VERİYORDU
28 Şubat 2005'te yardımcısı olarak tanıttığı kişiyle bir TV programına Çınar 15 yıl Türkiye'nin dört bir tarafında misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğunu ancak yeniden Müslüman olduğunu açıklamıştı. Papaz olarak en son Tarsus'ta görev yaptığını belirten Çınar'ın "Türkiye'de 40 bin ev kilisesi bulunuyor" şeklindeki açıklaması sonrasında misyonerlik faaliyeteri tartışma konusu olmuştu. Çınar 3 yıldır misyonerlik faaliyetleri aleyhine konferanslar veriyordu. Çınar, daha önce de Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportajda bir soru üzerine 1987-1993 yılları arasında bir resmi kurumda çalıştığını ama bazı konuların milli güvenlikle ilgili olması nedeniyle açıklayamayacağını ifade etmişti. Trabzon'da Rahip Santoro'yu öldüren 16 yaşındaki O.A. ile Malatya'da Zirve Yayınevi'nde katliam gerçekleştiren sanıklar da cinayetlere sebep olarak misyonerlik faaliyetlerini göstermişlerdi.