kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atalay: Emniyete 8 bin 500 personel alınacak

Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yakın zamanda üniversite mezunu 8 bin 500 kişinin daha emniyet teşkilatına alınacağını ifade etti.

Bakan Atalay, Ankara Polis Koleji Müdürlüğü'nün de yapılan 58.Dönem Mezuniyet Töreni'nde gelişinde, törenle karşılandı. Burada konuşma yapan Atalay, üniversite mezunları arasından 8 bin 500 kişinin yakın zamanda 6 aylık kurslardan geçirilerek polis teşkilatına kazandırılacağını açıkladı.

AKP döneminde polis teşkilatının yeniden yapılandığını ifade eden Atalay, "Biz AK Parti hükümeti döneminde 'işkenceye sıfır tolerans' diye bir sloganı geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Bütün güvenlik birimlerimiz için bu geçerli. Polis merkezlerimiz bu manada daha insani oldu. Daha temiz, daha organize, vatandaşlarımızla daha insanca bir tutum içinde işlemlerin yapıldığı merkezler haline geldi" dedi.

Polis kolejlerinde öğrencilerin bir yandan en iyi güvenlikçi, en iyi polis eğitimi aldığını aktaran Atalay, bir yandan da psikolojik, demokrasi ve insan hakları boyutu ile, suçluya nasıl muamele edileceği, vatandaşla nasıl ilgilenileceği boyutlarının da ciddi bir eğitim verdiklerini belirtti. Atalay, polis teşkilatının 207 bin üyesinin yüzde 50'sinin her yıl belirli süreçlerde eğitimden geçtiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise polis akademisine katılacak olan öğrencilerin burada çok iyi bir eğitimden geçirildiğini, daha sonra teşkilatta çeşitli görevlerde yer alacak olarak hizmet edeceklerini belirtti.

Okul Birincisi Erdem Eray Çil, mezunlar adına yaptığı konuşmada, öğrendiklerini Atatürk ilke ve inkılapları ışığında uygulayacaklarını ve gerekirse canlarını vermeye hazır olduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Çil, Yaş Kütüğü'ne plaket çaktı. Atalay, dereceye giren öğrencileri ödüllendirirken, daha sonra öğrenciler geçit resmi yaptı.

(ANKA)