kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

200 bin hadis 20 bine indirilecek...

Ferhat ÜNLÜ / HABER MERKEZİ
Dünyanın ilgiyle izlediği hadis projesinin başındaki Prof. Görmez, "Peygamberimizin güzel sözlerini ilk kez halk anlayabilecek" dedi..
Diyanet'in dünyaca merak edilen hadis kitabı projesinin başındaki isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye tarihinde bir ilk olan proje için 200 bin hadis rivayeti topladıklarını açıkladı. Batı basınının "İslam'da reform" olarak nitelendirdiği, Arap basınının eleştirdiği ve ılımlı İslam projesiyle ilintilendirdiği çalışmayı SABAH'a anlatan Görmez, 2009 başında bitirilmesi planlanan hadis kitabında 200 bin rivayetin 20-30 bine kadar düşürüleceğini söyledi.

FETVA YOK
Prof. Dr. Görmez, hadis kitabının, dini tartışmalarda ihtilaflı konuların başında gelen çok eşlilik ve başörtüsü gibi meselelerde fetva veren bir çalışma olmayacağını belirtirken, "Ancak biz Diyanet olarak bugünün şartlarında dört evliliğin gerek kadın hakları, gerek miras hukuku, gerekse çocuk hakları açısından pek çok sorunu beraberinde getirdiğini düşünüyoruz" dedi. Görmez, şunları söyledi: "Bu çalışma bir ilk. Son günlerin meşhur deyimiyle Peygamberimizin iyi-doğru-güzel üzerine söylediği sözleri ilk kez halkın anlayabileceği bir dille şerh etmeyi amaçlıyoruz."