kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal'ı otelinin karşısındaki iş merkezinde protesto eden grup özellikle Önder Sav'la ilgili tepki gösterdi. CHP otobüsü ise yumurta yağmuruna tutuldu.

Diyarbakırlıların yumurtalı tepkisi

. Şenol ATEŞ-Hüseyin KAÇAR
Baykal, tepkileri birtakım kişilerin kendi demokratik özgürlüklerine uygun gördükleri biçimde sergilemeleri olarak değerlendirdi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şanlıurfa'da büyük yankı bulan "Etnik kimlik şereftir" çıkışının ardından, dün de Diyarbakır'da "Kürt açılımı" denilebilecek açıklamalarda bulundu. Hem DTP'liler hem de Hizbullah işareti yapan gruplar tarafından protesto edilen ve otobüsüne yumurta atılan Baykal, "Kürtleri seviyoruz" diyerek ılımlı mesajlar verip, tepkileri "Bir takım kişilerin kendi demokratik hak ve özgürlüklerini uygun gördükleri biçimde sergilemeleri olarak görüyoruz" sözleriyle değerlendirdi. MYK toplantısının yapılacağı otelin önünde toplanan kalabalık, Baykal'ı yuhalarken, "Peygamberler diyarına hoş gelmediniz" pankartı açarak, "Kahrolsun CHP" sloganları attı. Dün görüşme programında yer aldığı halde 32 sivil toplum örgütü, 8 sendika Baykal ile görüşmeyi Kürt politikasını yetersiz buldukları gerekçesiyle iptal ederken, 22 sivil toplum örgütü temsilcisi ve Süryani din adamlarıyla bir araya gelen Baykal, partisinin etnik husumet anlayışını kesinlikle reddettiğini belirterek, "Kürtleri seviyoruz." dedi. Baykal MYK toplantısının ardından şu mesajları verdi:

* "89 Raporu'nuzu çok önemsiyoruz, o raporun altında bölgenin sorunlarının çözümü için temel anlayış yatıyor. Yeterince vurgulamıyorsunuz" deniliyor. Ben de bunu kabul ediyorum. Hiçbir zaman o anlayışın dışına bir an bile çıkmadık.

KÜRTLERİ SEVİYORUZ

*
Kimi kimden, nasıl ayıracaksınız? AB'de bütünleşmek istiyoruz. Kendi içimizde bölünmek olmaz. 19. yüzyılda kendisini gösteren bir sürecin, geç kalan bir milliyetçilik kavgası, dünya birleşmeye giderken 21. yüzyıla giderken yanlıştır. Türkiye hepimizin.

* CHP etnik husumet anlayışını reddeden bir partidir. Biz herkesi seviyoruz. Kürtleri çok seviyoruz. Bizimle Kürtler arasında bir duygu bağı ifade edilecek olursa, bu sevgi ve saygıdır. Buralara daha sık gelip gideceğim. Diyaloğumuzu koparmayacağız.

* Hepimiz aynı milletin parçalarıyız. (Canım benim ırkımdan başka bir devlet var) Varsa var canım, ne yapalım. Sen bu devletin vatandaşısın. Bak Gürcistan diye bir devlet var. Artvin'de de bizim Gürcüler var
Haberin fotoğrafları